15. toukokuuta 2018

Minä väitän paskaa

Ravitsemusterapeutti puhuu mustaa valkoiseksi Hesarin Minä väitän-sarjassa.

Muotidieetteihin liittyy konkreettisia vaaroja, sanoo ravitsemusterapeutti – ”Jos syö vuodesta toiseen puoli kiloa punaista lihaa päivässä, suolistosyövän riski kasvaa”


Karppaus ei tarkoita punaisen lihan syömistä. Karppaus ei tarkoita pekonin, voin ja kerman mässäilyä. Liha ei nosta kakkostyypin diabeteksen riskiä. Se rooli on varattu vain ja ainoastaan hiilareille.

Itse karppaajana syön nykyään punaista lihaa 400 grammaa joka toinen viikko. En edes muista milloin olen viimeksi syönyt pekonia - ehkä joskus viime vuonna.

Karppaus tarkoittaa edelleen sitä että pasta, riisi ja peruna korvataan kasviksilla. Ei sitä että syödään pelkkää lihaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moi,

suomen terveydenhoito henkilökunnalla ja THL:llä on ihme väitteitä. tri tolonen kertoi sivuillaan miten diabetes potilasta oli neuvottu että pitää syödä makeaa, ei saa hoitaa vhh:lla ja täytyy nimenomaan hoitaa insuliinilla eikä ruokavaliolla (vhh), jolla kuitenkin voisi päästä eroon lääkkeistä!

luin aiempia kirjoituksiasi, oletko löytänyt täysin muovitonta veden keitintä. usassa on ja italiassa ottoni fabrica, mutta usasta ei ainakaan toimiteta suomeen...lähetin viestin italiaan, odotan vastausta kuljetus mahdollisuudesta. aika kalliita ovat.

muuten joku hoitatti kissan syöpyneitä hampaita kissaklinikalla (ent.felina) helsingissä jossa minäkin kävin aikoinaan Minni tytön kanssa. käytiin siellä monta kertaa vuodessa, monen vuoden ajan, kroonisen munuaissairauden takia, vaikka matkaa oli yli 100 km kotoontamme. olin myös työtön, ja mahdollisesti ehkä saatoin tehdä pimeetätyötä saadaksi rahaa kustannuksiin, vaan mitäpä en olisi tehnyt Minnin takia :) onneksi lääkkeet auttoivat ja Minni oli kuin nuori kissa, superenerginen kuten aina ja kova ääninen jos jäi yksin kotiin. Minni ei naukunut vaan jutteli /puhui erilaisilla äänähdyksillä kun sille puhutiin ja muutenkin tervehti kun tulin kotiin. Minni oli mieletön kissa. 20-v / 2013 ikävä kyllä oli tullut iso kasvain keuhkoihin, jota ei voitu enää hoitaa... Minni 1993-2013. Minni oli kaunis kissa lyhyt eurooppalaista muistuttava lyhyt turkki, siro ja pieni, musta.

Anonyymi kirjoitti...

moi taas, kirjoittelin viime yönä, www.ottonifabbrica.eu, kautta tilaus kuulemma onnistuu. olipa nopea ja ystävällinen aspa. ei ne tosiaan mitään halpoja ole, halvin noin 70 eur.

N-77

Bella kirjoitti...

Huomasin kommenttisi vasta nyt, jostain syystä sähköposti-ilmoitukset ei toimi.

Vuosia sitten Tokmannilta ostetussa keraamisessa keittimessä vesimittari on muovia. Käytän nykyään Lidlistä ostettua teräksistä keitintä, jossa myös vesimittari on muovia. Liian kallis olisi tuo ottoni fabrica.

Turhan pitkä matka olisi hammashoitoon Helsinkiin Kuopiosta.. :(

Anonyymi kirjoitti...


hei taas, voin kertoa että olen ollut tyytyväinen ottoni fabrican alice malliini, niin on äitinikin.

luin tänään suosimiani dr. mercolan juttuja sivuiltaan, kiinnosti että monissa tee pusseissa on muovia sekä lisäksi syöpävaarallisia aineita! luin myös suosimistani clipper-luomuteen sivuilta, että he siirtyivät lokakuussa 2018 muovittomiin teepusseihin :) sitten on luomu irto tee, joka haudutetaan teepallossa tai lusikassa, sehän ei ainakaan sisällä haitallisa muoveja?

kyllä felinaan helsinkiin tuli porukkaa jopa rovaniemeltä asti, mutta täytyy toki olla rahaa vähäsen...myönnän että itselläni oli ns. sugardaddy silloin, joka auttoi kuluissa...mutta teen lähes mitä tahansa rakkaitteni takia. kaikkea en voi tehdä, kroonisen väsymykseni takia en pystyisi olemaan normityössä 8h /vrk. haluaisin kevyt yrittäjäksi, mutta minulle just valkeni ettei silloin olekaan aina oikeutettu minkäänläiseen sos.turvaan vaikka tulot jäisivät vähäisiksi...en ole ottanut uusia kissoja kuolleiden tilalle, sillä en halua enää eläimiä vähävaraisena...

N-77