4. elokuuta 2015

Hiukan parempi hetki endometrioosissa

Voin muutaman viikon ajan epätavallisen hyvin, ja siihen on olemassa tasan yksi syy. Rupesin ottamaan melatoniinia isolla annostuksella. Tutkimuksen mukaan 10mg melatoniinia päivässä vähentää kipua (ja estrogeeniä ja tulehdusta ja vaikka mitä) endometrioosia sairastavilla. Suomessahan ilman reseptiä myydään vain 1 mg:n melatoniinia. En alkanut heti ottaa 10mg, vaan siirryin kohti sitä määrää pikkuhiljaa. Mitään sivuvaikutuksia ei ole silti ollut, ei siis mitään aamutokkuraisuutta tai väsymystä.

No eipä sillä väliä ole että sain jostain hetkellistä apua sillä niin se aina on. Jokin uusi aine auttaa hetken mutta ei sitten enää myöhemmin. Viime vuonnahan tulin joksikin aikaa täysin kivuttomaksi kun aloin käyttää resveratrolia, mutta myöhemmin oli sitten ihan eri tarina.

Ainoat luontaistuotteet jotka ovat minulla oikeasti vaikuttaneet alentavan estrogeenimäärää ovat nyt tämä melatoniini ja DIM. Vain näistä olen saanut vaihdevuosioireita. Jos niitä ei ravintolisästä tule, niin ei se vähennä estrogeeniä ainakaan tarpeeksi.

Tosin tällä hetkellähän mikään estrogeenin määrän vähennys ei ole riittävä, siitä pitäisi päästä kokonaan eroon jos meinaisi pysyä henkissä. Varmaan missään yksityiselläkään ei tehdä "ilman syytä" munasarjojen poistoa? Kaveri tosin sanoi että minun pitäisi ehdottomasti pyytää ne magneettikuvat Kysiltä ja viedä yksityiselle lääkärille katsottavaksi.

Jo viime vuonnahan uutisoitiin tutkimuksesta jonka mukaan luomien määrän ja rintasyövän välillä on yhteys, koska estrogeenillä on vaikutus luomien muodostumiseen. Nyt löysin tutkimuksen aiheesta endometrioosi ja luomet: Luomet, pisamat ja herkästi palava iho lisäävät endometrioosin riskiä. Minullahan on viime vuosina ilmestynyt kymmeniä uusia luomia vatsalle. Ne ovat levinneet koko ajan ylemmäksi. Eli kuvittelen niiden olevan ulkoinen manifestaatio endometrioosini leviämisestä, hah.

Tässä mielenkiintoisessa linkissä kerrotaan mm. että liika estrogeeni aiheuttaa jalkojen ja käsien kylmyyttä. Ja sehän onkin story of my life.


Ja aiheeseen helevetisti liittyen: Miksi Tapsan alavatsa on muuttunut karvattomaksi?

Ei kommentteja: