7. tammikuuta 2022

Vanhan kissan syömisongelmat

Kali on 16-vuotias alle kolmekiloinen kissa. Kaikki kulmahampaat sillä on tippuneet jo vuosia sitten. Märkäruoan syöminen on näyttänyt vaikealta jo pitkään. Mutta uusimpana vaivana on se että yrittäessään syödä Kali tunkee jatkuvasti tassuaan suuhun niin kuin siellä olisi jotain vialla tai jumissa. Kun joulun jälkeen alkoi olla vaikeuksia jo kuivaruoankin syömisessä niin oli korkea aika viedä Kali eläinlääkäriin.

 

Siellä paljastui että Kalilla on jäljellä vain 5 hammasta, ja niissäkin on syöpymiä. Syöpymät voivat olla kivuliaita, ja Kali saikin kipulääkettä Metacam, johon on kuulemma moni kissa kuollut. Kali pitäisi viedä sellaiselle eläinlääkärille missä on käytössä hammasröntgen, ja sellainenhan on Kuopiossa vain Jynkässä (ja siellähän Olle käytettiin kaksi vuotta sitten).

 

En vaan ymmärrä miksei niitä syöpyneitä hampaita voinut ottaa samantien pois. Tuskin niistä on muuta kuin haittaa. Pelotti jo tuo yksikin nukutus, saati sitten että se pitäisi tehdä hetikohta uudelleenkin. Olen kuullut liikaa nukutukseen kuolleista seniorikissoista. Mutta joskus kissa on vain pakko nukuttaa vaikka siksi kun hampaat mätänevät suuhun. Suo siellä vetelä täällä.


Kalin tultua kotiin hammaslääkäristä sama vaiva on jatkunut eli tassun tunkeminen suuhun, mutta vieläkin pahempana. Lisäksi se nyt narskuttaa suutaan mitä se ei aiemmin tehnyt. Sitä juuri pelkäsinkin että eläinlääkärikäynnistä ei olisi mitään hyötyä. 

 

Jos kissa ei pysty syömään niin ennuste ei ole kovin hyvä. Jäljellä olevien hampaiden poistaminen on viimeinen toivo.

 



Ei kommentteja: