9. heinäkuuta 2014

Ravitsemustieteen perusopinnot avoimessa yliopistossa

Olen suorittanut tasan 18 opintopistettä, kun perusopintojen laajuus on 25 op. Minulla oli suorittamatta vielä kaksi kirjallisuustenttiä sekä seminaarikurssi. Mutta nyt kun kävin katsomassa lukuvuoden 2014-2015 opinto-ohjelmaa niin kursseja on taas hiukkasen muutettu.

Seminaarikurssin (3 op) tilalla on neljän opintopisteen Ravintofysiologia, joka vaikuttaa kyllä älyttömän kiinnostavalta. Harmi vaan että se on juuri silloin kun pitäisi lukea pääsykokeeseen. Toinen kirjallisuustenteistä on häippässyt, jäljellä on vain Ruokakulttuuri. En muista kummanko kirjallisuustentin yritin aikaisemmin suorittaa, siitähän tuli nolla, onpa hyvä olla.

Eniweis, jos nyt suorittaisin nuo kaksi puuttuvaa kurssia niin niistä tulisi 6 opintopistettä. Eli saisin kasaan vain 24 op, yksi jäisi puuttumaan. Ja missäpä se yksi luuraa? Aikaisemmin kurssin Ravitsemus ja ruokavaliot laajuus oli 4 op, nyt 5 op. Eli sielläpä se puuttuva piste on. Anna kun arvaan: Jotta saisin perusopinnot kasaan minun pitäisi suorittaa uudestaan tuo Ravitsemus ja ruokavaliot. Sen siitä saa kun ei suorita kaikkia kursseja saman lukuvuoden aikana. Mutta eipä köyhällä ole hirveästi varaa.

18 suoritetusta opintopisteestäni olen maksanut vain kolme. Vaikka pyysin maksamattomista kursseistani laskua niin en sitä koskaan saanut. Nykyäänhän maksusysteemi on erilainen, kurssi pitää maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä niin ei pääse tuommoista enää käymään.

Ja mitä tulee tämän kevään ravitsemustieteen pääsykokeeseen niin sain 40,75 pistettä kun läpipääsyyn vaadittiin 47,42. Ja kävin kirjakaupassa tarkistamassa senkin että nykyisissä lukion biologian oppikirjoissa tosiaan mainitaan ainakin se Henlen linko.

Ei kommentteja: