8. heinäkuuta 2014

Kirja: Ruokavalio ja syöpä

Richard Beliveau: Ruokavalio ja syöpä

En voi mitään sille että mielestäni on aika yksisilmäistä ylistää jotain ruoka-ainetta syövänestäjänä. Otetaanpa tästä kirjasta esimerkkinä vaikkapa vihreä tee. Varmaan se on ihan terveellistä, mutta asiat eivät ole koskaan niin yksinkertaisia. Kaikissa teissä on paljon fluoria, mikä ei ole ollenkaan hyvä asia terveydelle.

Ja uusimpana löydöksenäni tämä: Erään tutkimuksen mukaan endometrioosia sairastavilla on enemmän nikkeliä veressään kuin terveillä verrokeilla. Ja missäpä on paljon nikkeliä? Teessä ja margariinissa. Voisinkin piirtää nätin kuvaajan siitä miten endoni on pahentunut samaa tahtia teen kulutukseni kasvun kanssa. Mutta tokihan kyse on vain sattumasta, vai mitä?

Angiogeneesi on päivän sana tässä kirjassa ja syövän hoidossa/estossa ylipäänsäkin. Kyseessä on siis verisuonten muodostuminen syöpäkasvaimiin ja sen estäminen. Endohan on kuin syöpä sillä endometrioosipesäkkeisiin kasvaa verisuonia ihan niin kuin syöpäkasvaimiin. Ja endometrioosi leviää elimistöön veren välityksellä ihan niin kuin syöpien etäpesäkkeet. Juuri viime viikolla tuli vastaan tutkimus jossa resveratroli esti/hidasti verisuonten kasvua endometrioosipesäkkeissä. Punaviinin lisäksi resveratrolia on myös mm. karpalomehussa.


Absolutisti ei elä pisimpään. Eli parasta olisi siis näin naisena juoda tasan yksi lasi punaviiniä jokaikinen päivä. Paitsi että ei, sillä alkoholi on pahasta maksalle ja sillä on estrogeenivaikutus.

Kalaa kirjassa neuvotaan "tietysti" syömään enemmän. Harmi vaan että toisessa syöpäkirjassa Syötkö riskiruokaa? kalaa käsketään välttämään, sillä ne ovat täynnä syöpää aiheuttavia myrkkyjä.

Ja soijaa kehutaan estoitta. Itse en suosittelisi sitä edes pahimmalle vihamiehelleni. Jos soijalla on vähäistäkään estrogeenivaikutusta elimistössä, niin kyseessä on kaikkea muuta kuin terveysruoka. Ja ehkä tumma suklaa/kaakao on terveellistä, mutta siinä on kofeiinia joka ei ole terveellistä ja jolla on estrogeenivaikutus.


Kannattiko tämän kirjan takia kävellä helteisenä maanantaipäivänä Puijonlaakson kirjastoon? Säästinhän euron varausmaksun! Poltin tietysti itseni auringossa, sillä aurinkorasvojahan ei voi käyttää sillä ne aiheuttavat syöpää. Eniten harmitti se että joku oli ehtinyt viedä hyllystä nenäni edestä Charlie Hustonin uutuuskirjan Kuolleena palannut. (paitsi että netin saatavuustietojen mukaan se kirja on siellä edelleen hyllyssä! No eipä ollut. Niin monesti kirjaston kirjat onnistuvat ihmeellisesti piiloutumaan minulta.) Jouduin sitten tyytymään kyseisen kirjoittajan vanhempaan kirjaan Kalmasiivouksen salattu taito. Auto meinasi ajaa päälleni liikennevaloissa ja kehtasi töötätä. En todellakaan nopeuttanut kävelyäni yhtään.

Ei kommentteja: