7. heinäkuuta 2014

Miksi kaikissa kirjoissa haukutaan karppausta?

Siis niissäkin kirjoissa joilla ei ole mitään tekemistä ruokavalioiden kanssa.

Esko Valtaoja: Kaiken käsikirja
Jotain tapahtuu, psykoosi leviää, ja kohta koko kolmansien simpanssien lauma järjestää pogromeja tai karttaa hiilareita, pysähtymättä kysymään itseltään onko tässä nyt oikeastaan mitään järkeä.

Karppaajat ovat siis psykoosissa. Mutta ei se mitään, onneksi psykoosi paranee kun syö enemmän hiilihydraatteja. Tosin oikeissa tutkimuksissa on todettu että viljattomalla ruokavaliolla psykoosipotilaat paranevat nopeammin. Ja eihän se toki haittaa että enemmän hiilareita syödessä fyysinen terveys kärsii? Onpahan henkinen ainakin kunnossa. Paitsi että ei ole, viljat aiheuttavat kaikenlaista kivaa aina masennuksesta skitsofreniaan asti.

Simon Flint: Villit vaihtoehdot: Uskomushoitokritiikkiä viisaille
Mitä karppaus tekee tässä kirjassa? Onko karppaaminen uskomushoito, yhtä hölynpölyä kuin esimerkiksi homeopatia? Kirjoittajan mielestä kasvissyöjät ovat leppoisia rauhanrakastajia ja karppaajat raivohulluja lihansyöjiä. Harmi vaan ettei karppaus ole mikään lihansyönti-dieetti. Ja entäs karppaavat kasvissyöjät?

(Ihmetyttää miten ihminen nimeltä Simon Flint voi olla syntyperäinen suomalainen ja savolainen. Oikeasti luulin että tämä on käännöskirjallisuutta. Ahaa, kyseessä on salanimi. Aika outo valinta suomalaisen salanimeksi.)

Varmaan sitten raamatussakin jossain kohtaa kerrotaan miten karppaaminen on syntiä. En ole koskaan lukenut raamattua kokonaan mutta haaveena se on.

Ei kommentteja: