19. syyskuuta 2013

Sarjoja ja kirjoja

Pari yötä tiistain molemmin puolin olivat kamalia, toissayönä ei auttanut edes melatoniini. Stressasin kissan eläinlääkärikäyntiä ja olin ylikierroksilla muutenkin Breaking Badin takia. Onko se hyvä vai huono asia että löysin tämän addiktion vasta nyt, niin lähellä sarjan loppua? Ja onko Breaking Badin s5e14 minkään tv-sarjan paras jakso koskaan? Jakson alussa ollut flashback oli  muuten viimeinen kohtaus joka sarjaan kuvattiin. Miksei sairaat Walt-fanit muista että ilman Jesseä Walt ei olisi enää edes hengissä? Ja niin, viime yönä sain jopa nukuttua kun otin melatoniinin lisäksi myös orapihlajaa sydämen sykettä rauhoittamaan.

Ja juu, Under the domen päätösjakso nähtiin. Dialogi on niin paskaa että enpä ole sellaista aiemmin nähnyt. Tässäpä linkki kirjan ja sarjan eroihin, englanniksi of course. Harkitsin Kuvun alla-kirjan lainaamista kirjastosta, mutta se on aivan järjettömän iso kirja, painaa varmaan noin 15 kiloa. Millähän lihaksilla sen jaksaisi kantaa kotiin asti ja ennen kaikkea miten pidellä lukiessa?

Ja Dexterissähän jos nyt Debra kuolee niin vika oli idiootin federal marshallin joka päästi Saxonin vapaaksi. Miksi hän ei tiennyt kuka uutisissakin näkynyt Saxon oli? Imdb:ssä oli tämmöinen selitys:

"Too busy tailing Debra. Radio's busted in the car. Phone battery died. Temporary deaf dumb and blindness... He stuck his fingers in his ears and went "La La la I can't hear you!" when the call came in. Clinical fear of televisions and/or radios. He did know but wanted to die because he just took out a big insurance policy for his family. He has face blindness but never told anyone. He doesn't see race or color or gender and thus didn't recognize him a la Stephen Colbert. He was too busy thinking about his cat. He was setting a trap to catch Saxon in the act of killing him but he was too slow and dead to spring it." 

Ja miksi hitossa Dexter halusi jättää Saxonin henkiin? Tyyppihän kertoisi heti viranomaisille kaikenlaista totuutta Dexteristä, ja oli jo uhannut Dexterin perhettä. Pitäisi kai liittyä Dexterin viimeisen kauden vihaajiin, sitä on haukuttu aivan älyttömästi.

Koukussa tv-sarjoihin (Yle Areena)

Tuntuu että hukun kirjaston kirjoihin. Tällä hetkellä on lainassa 11 kirjaa. Aikaisemmin ei ollut yhtään, joten päätin nyt vähän lainata muistilistani kirjoja. Ja sitten lainasin eläinlääkärikäynnin yhteydessä lisää Puijonlaakson kirjastosta, joka on mielestäni ihana paikka. Sopivan pieni niin sieltä löytää aina jotain kivaa. Niin totta kai nyt sitten 2 varaamaani paksua kirjaa odottaa noutoa. Aina pitää monen kirjan saapua yhtä aikaa.

Yksi lainaamistani kirjoista Selkähelvetti oli minulle pettymys. Luulin että kyseessä olisi tietokirja mutta se onkin erään (aika epämiellyttävältä vaikuttavan) ihmisen sairaspäiväkirja. Noh kirjoittajan kohtaaman erään lääkärin mukaan selkäkivut ovat aina psyykkisistä syistä johtuvia, ja niihin kannattaa kokeilla... vähähiilihydraattista ruokavaliota! Hauskaa oli myös kirjan lopussa ollut sanasto.


Luinpa myös sellaisen kirjan kuin Sydänmagneetti. Olin kuullut tuosta kirjasta monesta paikasta, joten piti tarkistaa ihan omin silmin mistä oikein on kysymys. Kirja oli täyttä hölynpölypaskaa kannesta kanteen, kuten oli odotettavissa? Jos tuohon uskoo niin on jonkin sortin hihhuli-uskovainen. Spagettimonsteri!

Ja kappas vaan kun kirja Salaisuus paljastui olevan täsmälleen samaa paskaa eri paketissa. Kuka näitä uskoo? Tai kuka näitä lukee... en minä ainakaan? Ainoa järkevä teko olisi lopettaa tämän lukeminen kesken, kun tuhlasin jo aikaa tuon edellisen lukemiseen kokonaan.

Päivän pakolliset propaganda pläjäykset:

Maito on suurin syyllinen osteoporoosiin (englanniksi)

Sokeri on aikamme vaarallisin huume
 
Kasvisruokavalio altistaa puutostaudeille

Ei kommentteja: