14. kesäkuuta 2011

Matka Savonlinnaan

Maanantaina 6.6. lähdettiin kello 6.40 bussilla Savonlinnaan. Ei ollut ruuhkavuoro, sen voi sanoa. Perillä oltiin ennen kymmentä. Mentiin kohti Olavinlinnaa kaunista rantareittiä pitkin. Rupesi pelottamaan kun linna alkoi viimein pilkistellä puiden lomasta. Kaikki isot rakennukset pelottavat minua. Näenkin usein unta siitä että Puijon torni kaatuu päälleni.




Linnanpässi näytti hyvin erilaiselta kuin silloin joskus.


Mitenhän vanha tuo puu on?


Iso-Eerikki... eiku viikinki-Olavi.


Alas katsoessa iski tosissaan korkeanpaikankammo.


Se kuuluisa vessa. Ainoa asia jonka muistan lapsuuden Olavinlinna-vierailuilta?


Olen aina kuvitellut että torneissa asuivat linnanneidot ja prinsessat.


Kuninkaansali, josta opastettu kierros aloitettiin. Samalla kierroksella oli meidän lisäksi tasan 4 henkilöä, englanninkielisellä oli enemmän.


Savonlinnan oopperajuhlat ovat heinäkuussa, ja niiden takiahan ei silloin pääse isoon osaan linnasta. Luulin todella että kun kesäkuussa menee niin vielä pääsee. No eipä päässyt. Kuulemma oopperajuhlien valmistelut aloitetaan jo huhtikuussa. Buu. Joten jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon linnasta pitänee siis mennä talvella.

Syömässä käytiin Hesburgerilla, jossa ei olevinaan ollut vaihtoehtona haluamaani salaattia. Vasta myöhemmin huomasin että kyseistä salaattia olisi ollut jopa jo valmiina, joten ei muka ollut, ei. Hesburgerin karppiruoka eli typerän nimen Burgeri-salaatti saanut tulee myyntiin 20.6. eli sinne pitää sitten heti rynnätä?

Kivoja matkamuistoja ei Savonlinnasta löytynyt, ei linnan museokaupasta, ei torilta, ei mistään. Olisin halunnut jääkaappimagneetin. Ostin sitten tuliaisiksi... hammasharjoja ja pyykkipoikia! Kyllä kyllä. Kuopion Itä-Suomen yliopiston apteekissa on tarjolla suosikkihammasharjasarjastani vain KOLME erilaista lasten harjaa. Savonlinnan Yliopiston apteekissa oli pelkästään aikuisten normaaliharjoista kolme erilaista versiota ja muut vielä siihen päälle.

Jo kuukausia sitten halusin ostaa Jyskistä euron pyykkipoikasetin, mutta tietysti ne oli loppuunmyyty. Savonlinnan Jyskissäpä niitä oli.

Olen pitkään etsiskellyt merkkiä käsipyyhkeelle, kun edellinen hajosi muuton yhteydessä. Haluaisin seinään kiinnitettävän, mutta joka paikassa on vain nipsusysteemejä. No ostinpa Savonlinnan Tokmannilta sellaisen, mutta en käsipyyhemerkkiä vaan Olivian nimellä olevan, hah. Ehkä siitä tajuaa että kyseessä on kissojen pyyhe... johon ei kannata omia kätösiään kuivata. Juu, kissatkin tarvitsevat oman pyyhkeen. Ostin myös itselleni syntymäpäiväkynttilän... En todennäköisesti ehdi tai jaksa leipoa sinä viikonloppuna karppikakkua.

Vasta hiukan ennen bussin lähtöä löytyi Savonlinnan linja-autoasemalta kirppari. Ja olisi ollut toinenkin kadun toisella puolella...

Klo 15.45 bussilla kotiin, perillä 18.35. Kotona rupesin kahdeksan maissa vähän lepäämään... ja heräsin seuraavan kerran kolmelta yöllä. Joku tosin väittää että heräsin jo aikaisemminkin kun Tapsa tunki nenänsä naamaani ja totesin kuulemma että "mitä helvettiä". Ei mitään muistikuvaa. No piti sitten kolmelta antaa kissoille iltaruoka ja ruokkia itsenikin.

Rankka reissu, kun unet jäivät edeltävänä yönä niin vähiin. Heräsin sunnuntaina vasta kahden jälkeen iltapäivällä niin seuraavana yönä ehdin nukkua vain pari tuntia ennen herätystä viideltä. Semmoista se aina on?


Ei kommentteja: