3. kesäkuuta 2011

Jännää ja tapahtumarikasta elämää

Tärkein uutinen on tietysti tämä: Rainbowlta on tullut lisää uusia kevytsiidereitä sen mansikka-raparperin lisäksi: Vadelma-mustikka ja mansikka! S-marketin myyjäkin intoili uusista siidereistä. Harmi että pääsen ryyppäämään vasta ensi viikon lauantaina. Se onkin sitten viimeinen pitkään aikaan. Pitää kai juhlia samalla omat, kaverin ja kissan (Kali) synttärit!

Kesätöitä on taas tiedossa. Yli 9 viikkoa kahdessa eri jaksossa. En odota innolla.

Tilasin halvimman mahdollisen dvd-soittimen, 30 euroa. Viime vuonnahan ostin Pointshopista ilmaiseksi saadulla 50 euron lahjakortilla dvd-soittimen jonka annoin äidilleni. Silloin halvin maksoi yli 40e, nyt oli tullut vielä halvempi malli.

Under the dome-minisarjan piti tulla tänä vuonna mutta eipä tule. Ja minä kun luulin että minun tarvitsisi yrittää pysyä hengissä vielä vain tämä vuosi. Huok.

Onhan se hyvä että tämä Saksan tappajabakteeri-kurkku-skandaali tuli juuri kun olin tehnyt salaattia ensimmäisen kerran tänä kesänä ja syönyt sitä pari päivää. Kurkkua, tomaattia ja salaattia. Pitää kai olla syömättä salaattia koko kesä.

Siellä olin minäkin. Oli tarkoitus kävellä kotiin mutta kaupasta ulos tultaessa satoi ja ukkosti pikkuisen. Piti sitten pelastautua bussiin. Kadut lainehtivat. Onneksi en ehtinyt jo lähteä kävellen kotiin päin. Ehdin kastua kunnolla vain matkalla bussipysäkille ja matkalla bussipysäkiltä kotiin. Bussissa ihmiset kauhistelivat sateen määrää. Rakeitakin tuli välillä.

Tein taas löydön kirpparilta: caprihousut 50 senttiä. Innostuin kun sattuivat olemaan juuri oikeaa tuumakokoa. Monesti kirpparivaatteissa ei ole ollenkaan tietoa koosta. Sen tosin voisi kompensoida laittamalla kokomerkinnän hintalappuun mutta kovin moni kirpparimyyjä ei niin tee. Minä en osta vaatetta jossa ei ole mitään kokotietoa. Ja sovittaa en tietenkään jaksa.

Yhtenä yönä näin unen jossa olin risteilyllä perheen kanssa. Pikkuveli tippui jäätävän kylmään mereen kaiteen yli ja äiti perässä yrittäessään pelastaa veljeä. Äiti saatiin ongittua pois merestä mutta veljeä ei löydetty. Kadonnut veli ja etsinnät saivat paljon julkisuutta. Eräällä ihmisellä oli lehtileike asiasta mutta en ehtinyt lukea kuin alun ennen kuin hän otti sen pois minulta eikä suostunut antamaan takaisin vaikka sanoin olevani kadonneen sisko. Artikkelissa käytettiin veljestä väärää eli ensimmäistä nimeä vaikka kutsumanimi on vasta se toinen. Ajattelin että toimittaja on tehnyt työnsä aikamoisen huonosti.

Toisen äskettäisen unen teema toistuu minulla usein: Menen bussiin mutta se onkin väärä ja menee ihan väärään suuntaan. Tällä kertaa mukana oli hiukan jotain Simpsoneiden jaksosta Lost Our Lisa, joka onkin yksi suosikeistani: Kun viimein jäin bussista pois lähdin menemään takaisinpäin tulosuuntaan, yleensä vain menen lähimmälle bussipysäkille odottamaan jotain toista, varmaankin yhtä väärää bussia. Matkalla oli kunnon ylämäki kuten usein unissani: täysin pystysuora ruohoseinämä. Sen kiipeäminen oli hengenvaarallista mutta pakko oli.

Teho-osaston katsomisessa olen edennyt kaudelle 10 asti. Ja voin vain todeta että vihaan Makembaa! Koko hahmo oksettaa niiin paljon ja pilaa koko sarjan. Kaikki oli hyvin siihen asti. Monen mielestä yksi sarjan koskettavimmista kohtauksista on se kun Carter itkee isänsä käsivarsilla lapsensa kuolemaa. Siis oikeasti? Miten ihmeessä voisin välittää paskaakaan Makemban lapsesta?! Pahinta on tietysti se että Makemba pilaa kokonaan suosikkihahmoni Carterin. No joo, täytyy kyllä myöntää että Samkin ärsyttää hahmona. Ja Pratt. Moni itki Prattin kuolemaa. Miksi?! Täysi paskajaakko koko ukko, alusta asti.

Kotikissa rasittaa ympäristöä saman verran kuin tavallinen henkilöauto Olen siis hirveä luonnon saastuttaja kolmen henkilöautoni vuoksi.

***

Ebayssä vituttaa muutama asia. Ensinnäkin tietysti se että häviän usein huutokauppoja. Argh! Maailmassa on virhe. Mikseivät ne kaikki voi olla osta heti-kauppoja? Toinen on se että suurin osa britti-Ebayn myyjistä postittaa vain Britteihin. Vain harvoin jaksan kysyä onnistuisiko lähetys Suomeen. Moni kiva ja halpa tuote menee sivu suun. Ratkaisu: Muutan Englantiin?

Ja kolmantena vaan ei suinkaan vähäisimpänä... Suurin osa myyjistä kertoo ihan liian vähän tietoja myymistään tuotteista (vaatteista). "Parhaita" ovat ne jotka eivät kerro mitään muuta kuin että "katso muutkin myyntikohteeni". No enpä takuuvarmasti katso. Vaikkapa farkkuja ostaessa ei tiedoksi riitä pelkkä koko, siis esimerkiksi S tai M. Minun tarvitsee tietää myös vyötärön ja lahkeen pituus tuumina. Hyvin harva näitä tietoja on ilmoituksiinsa laittanut ja harvoin jaksan niitä kysellä. Kaiken huippu oli myyjä joka vastasi "en tiedä mittoja". No jos et vaivaudu mittaamaan älä edes vaivaudu vastaamaan.

Olenpa oppinutkin jotain: Mitä tarkoittaa shift dress, tea dress ja bodycon. Täydellisen mekon etsiminen on vaikeaa. Jos kuosi onkin kiva niin malli on väärä. Jos malli on sopiva niin kuosi on hirveä. Ja sitten on tietysti semmoinenkin juttu kuin oikea koko...

Ei kommentteja: