25. syyskuuta 2023

Työtön

Olen tehnyt 20 vuotta osa-aikatöitä. Nyt jouduin stressaamaan työni suhteen jonkin aikaa kun en tiennyt mitä on tulossa, epätietoisuus on pahinta. Viimein tuli tuomio: jatkossa työssäni tarvitaan ajokortti ja auto, ja niitähän minulla ei ole. Joten minusta tulee kokonaan työtön. Olin tehnyt tätä työtä 18 vuotta.

 



Mutta nythän sattuukin olemaan sopiva aika lopettaa osa-aikatyöt koska sovitellun työttömyysturvan suoja-osa 300 euroa poistuu. Se merkitsee sitä että olematon palkkani olisi periaatteessa puolittunut. Ja myös työnantajan puolelta olisi tullut 13% palkanalennus. 

 


 

Noh hullun hommaa tuo työ on ollut jo vuosia, siitä asti kun palkkoja pienennettiin noin 30% samalla kun työni määrä kaksinkertaistui. En tiedä mitään muuta alaa missä palkkoja on alennettu rutkasti, eikä kukaan ole valittanut asiasta. Kaikilla muilla aloillahan vingutaan koko ajan palkankorotuksia, ja heti mennään lakkoon jos niitä ei tule.

 

Työttömän ei koskaan kannata aloittaa vakituista osa-aikatyötä ellei ole valmis jatkamaan sitä työtä hautaan asti. Nimittäin jos sen työn joskus lopettaa niin saa kolmen kuukauden karenssin työttömyysturvaan. Vaikka sen työn lopettaisi vaihtaakseen parempaan osa-aikatyöhön. Osa-aikainen työnteko ei kannata. On aina turvallisempaa olla kokonaan työtön.  


Ei kommentteja: