17. huhtikuuta 2021

Tapsa 14 vuotta

Tapsan krooninen nuha on ollut pahana viime aikoina. Kissojen krooninen nuhahan on parantumaton ja etenevä sairaus, johon ei ole olemassa kuin väliaikaisia helpotuskeinoja. Mutta mistähän edes sellaista saisi? Viimeksi Tapsa sai eläinlääkärireissulta vain ravintolisää hengitysteiden tueksi (ja lähes tappavan viruksen). Kuka Kuopion eläinlääkäreistä tietäisi edes jotain kissan kroonisesta nuhasta? Siitä miten sitä pitäisi tutkia ja hoitaa? Turha eläinlääkärikäynti ei kiinnosta. Viimeksi sellainen maksoi 240 euroa, ja olin lähellä saada kaupan päälle kuolleen kissan.
Epäilen että Tapsalla saattaisi olla nivelrikko. Sen hypyt jäävät nykyään liian lyhyiksi, ja se tarvitsee tuolin apua päästäkseen hyppäämään pöydälle.


Tapsalla on ollut kissojen alopecia ainakin kuusi vuotta. Karvattomat alueet sen vatsassa, takajaloissa ja jopa persiissä vain laajenevat. Joskus Tapsa haisee pahalle, ja epäilen sen johtuvan tuosta ylipesemisestä. Minkäs teet kun henkinen pahoinvointi on sitä luokkaa että on pakko vahingoittaa itseään fyysisesti.Ei kommentteja: