8. syyskuuta 2021

Outoja unia

Nämä unet oli tarkoitus julkaista toukokuussa 2020.

 

Sairaalassa kummittelee. Kyseessä on pääosaparin aikuinen lääkäritytär, joka yrittää varoittaa heitä että he kuolevat myös täällä puolen vuoden päästä. He aikovat ottaa varoituksesta vaarin vaikka kuolema ei ehkä olekaan vältettävissä. Mutta sitten terroristit ottavat sairaalassa panttivankeja. Ajattelen että he ampuvat kaikki, mutten pääse pois. Peruutan terroristiryhmän luokse, itken äänettömästi, mutta silti yksi heistä valittaa että hiljennä tuo. Rupean valittamaan terroristille tämän Simpsonit-hatusta, "viet Simpsoneiden maineen, ota hattu pois". Mies ei suostu niin otan itse hatun pois hänen päästään.

Nykyään usein toistuva uni on sellainen että herään myöhään päivällä eikä kissoja ole ruokittu. Eräässäkin unessa heräsin iltapäivällä vailla viisi ja kissat näkivät nälkää. Asiat olivat ihan väärin, kissojen kupit olivat pesemättä ja roskat viemättä vaikka tiesin että em. asiat on tehty. Naapuritalosta tuli ulos joukko kaapuihin pukeutuneita miehiä. Valitin heille että tiedän mitä he ovat tehneet, vääristäneet aika-avaruus -jatkumoa. Yritin mennä kolmen kissani kanssa hissillä takaisin kotiin, mutta Olle ei suostunut tulemaan hissiin. Naapuri kysyi missä kerroksessa asun ja lupasi tuoda Ollen minulle. Kotona tajusin että minulla on ollut monta päivää päälläni monta pitkähihaista paitaa ilman että olin huomannut sitä. Yritin epätoivoisesti saada paidat pois päältäni mutta eihän siitä mitään tullut.

Pääjuoni: Jakelin ihmisille F13-peliohjeita. Sivujuoni: Homer Simpson oli menossa treffeille ja päätti kokata treffikumppanilleen hummeria. Ongelma vaan oli se että Homer itse oli se hummeri. Homer pisti itsensä uuniin ja ihmetteli kun on kuuma.



Alienit olivat hyökänneet maapallolle ja suurin osa ihmisistä oli kuollut. Harvat jäljellejääneet olivat jo kerran jäädyttäneet itsensä mutta alienit herättivät heidät. Jäljellejääneet aikoivat taas jäädyttää itsensä Kuopion Asemakadulla. Keräsivät kaiken mahdollisen jään ja kylmäautot. Miettivät mitä alienit oikein haluavat. Yksi heistä päätteli että ne haluavat ihmiskunnan suuren keksinnön, slurpee-juomat. Hän keräsi kokoon kaikkien mahdollisten Slurpee-makujen jämät ja syväjäädytti itsensä niiden kanssa.

Olin tulossa matkalta kotiin taksilla. Näin kuinka mies juoksi karkuun toista miestä, joka otti pyssyn ja aikoi tappaa jahtaamansa miehen jos saisi tämän kiinni. Päätin mennä yöksi vanhalle asunnolle jotta minua ei löydettäisi. Mutta päädyinkin nukkumaan makuupussiin mäkeen Tapsan kanssa. Mieheni tuli paikalle ja päätettiin mennä vanhalle asunnolle, kannoin Tapsaa sylissäni. Aluksi mentiin vähän ohi mutta lopulta päädyttiin oikean rapun ovelle. Näin kuinka meitä lähestyi neljä nuorta miestä, ja pyysin miestäni kiirehtimään oven avaamisen kanssa mutta tiesin että on liian myöhäistä. "Onneksi ne ovat täällä", miehet sanoivat. Miehillä oli huumeruiskuja käsissään ja he aikoivat tappaa meidät koska olin silminnäkijä. Yritin epätoivoisesti keksiä mitä voisin sanoa. Että en nähnyt mitään, että en kerro mitään. Mutta se oli mahdotonta paljastamatta että oikeasti näin jotain. Tunne kun tiesin kohta kuolevani oli hirveä.


Toistuvat unet eivät lopu näkemällä

Mahdottoman jyrkät ylämäet, hengenvaarallisen rikkinäiset portaikot ja hissit. Ja aina olen menossa ylöspäin. Mutta ne rikkinäiset portaat ja hissit ovat useimmiten lapsuudenkodissani. Siinäpä sitä olisikin tulkittavaa unien tulkitsijalle. 



Ei kommentteja: