9. toukokuuta 2019

Elokuva: Uinu uinu lemmikkini (2019)

Jaksoin viimein raahata itseni elokuviin katsomaan uuden version Uinu uinu lemmikistä. Ja ainoa syy siihen että tämä nyt tapahtui oli se että Smartumin saldoa oli vanhentumassa. Siksi muuten ostin jo liput syksylle Kuopion kaupunginteatterin Piina-näytelmään.

Pet Semataryssa Creedien perhe muuttaa paremman elämän toivossa pikkukaupunkiin. Mutta onko se sittenkään hyvä ratkaisu, kun uuden kodin edessä kulkee vilkasliikenteinen tie ja talon takana on lemmikkien hautausmaa?

Olin kuullut etukäteen tästä leffasta pelkkiä haukkuja, joten odotukset eivät todellakaan olleet korkealla. Mutta yllättäen tykkäsin tästä, vaikka koko elokuva perustuikin säikäytyksille. Ja ainakin tässä versiossa tarinan todellinen pääpahis on Jud. En tiedä miten olisin suhtautunut tarinaan tehtyyn suurimpaan muutokseen, jos en olisi tiennyt sitä etukäteen. Mutta sehän paljastettiin aivan kaikessa, kuten tässäkin julisteessa.


Eniten mietityttää tietysti kissojen kohtelu kuvauksissa. Raukkojen turkit oli ainakin laitettu hirveään kuntoon.

Elokuvan aikaisemmasta versiosta/kirjasta poikkeavaa loppua on myös kritisoitu, mutta minun mielestäni se oli suorastaan täydellisen ihana ja onnellinen.

Ja taas vaihteeksi trailerissa paljastetaan koko juoni. Typerää.Koko elokuvan ajan mielessäni oli tietysti South Parkin jakso Marjorine. "Butters, you smell like bacon."

Ei kommentteja: