29. huhtikuuta 2019

Kela ei vaan osaa

Hienosti toimii taas Kelan uusi systeemi. Ennen sinne piti lähettää palkkatodistukset kun haki soviteltua työmarkkinatukea. Nyt palkkanauhoja ei edes pysty lähettämään, koska Kela kehuu saavansa tulotiedot suoraan tulorekisteristä. Ja paskanmarjat.

Ensinnäkin lomake on paska. Siihen pystyy laittamaan vain yhden palkanmaksupäivän. Niinpä olen pakotettu valitsemaan kohdan "en tiedä palkanmaksupäivää", ja laittamaan lisätietokenttään kaikki neljä palkanmaksupäivääni.

Näistä neljästä palkanmaksupäivästä Kela oli sitten helmikuussa huomioinut laskelmassaan vain yhden ainoan. Millähän logiikalla juuri se yksi tuli valituksi näistä neljästä? Enten tentten...? Ja maaliskuun laskelmassa oli huomioitu jo peräti kaksi palkanmaksupäivää neljästä, eli ilmiselvästi kehitystä tapahtuu hitaasti mutta varmasti.

Tekisi mieli laittaa valitus johon kirjoittaisin vain että "minkälaisia idiootteja siellä oikein on töissä?" Ehkä Kela tajuaa jossain vaiheessa virheensä ja rupeaa karhuamaan minulta liikaa maksamiaan työmarkkinatukia takaisin. Jos ei niin omapa on mokansa. Oikeastiko minun pitäisi muka joka saatanan kuukausi laittaa Kelalle valitus väärin maksetusta työmarkkinatuesta?


Eniten pelottaa että tämä vaikuttaa jotenkin aktiivimalliini.

Ei kommentteja: