19. marraskuuta 2018

Peli: Friday the 13th

Hurahdinpa sitten täysillä PS Plussan lokakuun kuukauden peliin Friday the 13th, joka perustuu samannimiseen elokuvasarjaan. Peliä pelataan netissä muiden kanssa niin että yksi pelaaja on tappaja-Jason ja muut hänen uhrejaan jotka yrittävät paeta.


Aluksi peli vain vitutti kun 90% ajasta meni aloitusvalikkoa tuijottaen, kun sessioita ei löytynyt. Sittemmin tuli opittua että jos sessiota ei löydy heti parissa minuutissa niin pitää lopettaa ja yrittää uudelleen.


Kuukauden ajan en juuri muuta tehnyt kuin pelasin F13:a. Ja silloin kun en pelannut niin katselin sen striimejä. Heti alun jälkeen lopetin Jasonina pelaamisen. Olen ensinnäkin surkea Jason. Ja toisekseen on tosi stressaavaa pelata Jasonina. Viimeisessä Jason-sessiossani tuli ihan koulukiusattu olo kun counselorit kävivät joukolla päälle. Kiitti mulle riitti. Uhrina olo sopii minulle paremmin. En yhtään tykkää pelin överiväkivaltaisuudesta ja täysin tarpeettomasta goresta, erilaisia hirveitä tappotapoja taitaa olla kymmeniä. Mutta kai se on leffasarjan hengessä. En ole nähnyt Jason-elokuvista kuin yhden jatko-osista, yläasteen äidinkielen tunnilla. En muista miksi siellä sellaista katsottiin.


Pelissä pystyy selviämään hengissä kolmella eri tavalla. Ensinnäkin yhden session pituus on 20 minuuttia, jos Jason ei saa sinua siinä ajassa tapettua olet "voittanut". Voit myös yrittää kutsua poliisit, mutta se vaatii monta eri vaihetta. Ensin sinun pitää löytää phone box fuse, sitten talo jonka luona phone box on. Poliisien tulossa kestää 5 minuuttia ja sitten pitää vielä päästä niiden luokse hengissä. Kolmas tapa paeta on autolla tai veneellä, mutta ne tarvii osia ja bensaa, ja auto myös avaimen.


Just hanging around in a bathroom with my two (still surviving) friends. Välillä piti pelata Buggzyllä että saisin Jasonilta maskia pois trophyä varten. Muutenhan vakiohahmoni olivat ensin AJ, sitten Adam ja lopulta Vanessa. Tässä on muuten peli josta en tule koskaan hankkimaan platinumia, se on varmaa. Ei todellakaan kiinnosta pelata tuhatta sessiota Jasonina. Tai tappaa hitosti muita.


Kuukauden verran sitä hupia kesti niin että terveyskään ei kestänyt. Ensin meni niska enkä pystynyt muutamaan yöhön nukkumaan ilman särkylääkettä. Sitten kipu levisi jo aiemminkin oireelleeseen olkapäähän, joka meinasi sanoa sopimuksensa irti. Mutta onneksi (?) PS plussakauteni loppui. En ole ihan heti uusimassa syystä että pitäisi kai tehdä (elämällään) jotain muutakin? Jotkut ne nimittäin kehtaavat väittää että trophyt eivät ole oikeita elämän saavutuksia. Ja just tässä pelissähän ne trophyt vaatii tosi paljon töitä ja aikaa.

Tässä pelivideossani sattuukin olemaan juuri kaikki neljä eri selviytymistapaa: vene, poliisi, aika, auto.Ps. Jason, I’m a counselor. You can trust me. South Parkin uusimmassa Halloween-jaksossa oli hauska F13-referenssi.

Ei kommentteja: