11. syyskuuta 2018

Kesän sairauskertomus ja jättilipooma

Kesällä oli siis pahimman voinnin jakso tähän asti. Juhannusaattona alkoi, tai oikeastaan jo selän menolla aaton aattona. Vatsa meni sekaisin ja ilmarinta kai jo antoi merkkejä tulostaan kun illalla suihkun jälkeen oli niin pelottavan vaikea hengittää.

Sitten se elämäni hirvein yö ja päivä, juhannuksen jälkeinen tiistai jolloin sydän meinasi sykkiä itsensä rajan toiselle puolelle. Sitten torstaista lauantaihin kenties pahimmat kivut koskaan. Lauantainhan piti olla se syntymäpäiväjuhla-päivä. Oli kamalat polttavat kivut keuhkoja myöten. Sunnuntaina alkoi menkat, ja illalla tajusin että taitaa olla ilmarinta.

Olin niinä päivinä niin kateellinen niille jotka voivat hengittää normaalisti, jotka saavat normaalisti happea ja joilla on siten normaalisti energiaa tehdä asioita. Onneksi olin ottanut vapaata töistä, mutta synttärit jäi juhlimatta.

Torstaiaamuna herätessä oli outoa kun olikin yhtäkkiä energiaa ja tajusin että henki kulkee paremmin. Ilmarinta ei ollut vielä parantunut, mutta oli selkeästi parempaan päin. Perjantaina oli lääkäri enkä viitsinyt enää pyytää keuhkoröntgeniä, minkä olisin tehnyt jos en olisi ollut paranemaan päin.

Tämän kauhean ajanjakson jälkeen olikin ihmeellistä kun seuraavat viikot olivat parhaani moneen vuoteen. Ei ollut sydänoireita eikä juuri endokipujakaan. Kierto oli normaalia lyhyempi ja menkat pääsivät yllättämään eli ei ollut normaaleja niitä edeltäviä kipuja. No mieluusti ottaisin sen lyhyemmän kierron jos se merkitsisi kivuttomuutta.


Elokuun loppupuolella oireet palailivat, niin kivut kuin ihan liian pelottavat sydänjutut. On kai vain ajan kysymys milloin sydän alkaa taas laukata miljoonaa ja saapi tarpeekseen koko paskasta elinympäristöstään.

Kipua koko elämä. Endokipujen lisäksi olen viime aikoina heräillyt nivelkipuihin, lantio ja ns. terve olkapää. Toinen olkapäähän on kipuillut jo vuosia. Jalkapohjakivut, vaivasenluukivut. Nyt uusimpana kamalat kaulakivut. Onko endo levinnyt jo kaulalle vai mitä hittoa? Liittyykö kaulakivut jo ainakin puoli vuotta kaulan vieressä olleeseen outoon, isoon kohoumaan? Kivut vaan taitavat tuntua aika samanlaisilta kuin esim. kainaloissa.


No. Viime viikolla kävin viimein lääkärissä tuon kaulan vieressä olevan ison, pehmeän kohouman takia. Lääkärin ykkösarvaus oli rasvapatti ja toinen aterooma. Kuulemma tuollainen voi olla myös ns. tyhjää täynnä. Sain lähetteen kaulan ultraääneen mutta en haluaisi sellaiseen yksityisellä mennä, maksaa liikaa.

Nimittäin. Muutamia vuosia sitten ajattelin että viimeistään silloin kun täytän 40 vuotta toteutan pitkäaikaisen unelmani ja matkustan New Yorkiin. Viime vuosina tuo unelma vaihtui ensin Karibian ja sitten Välimeren risteilyyn. Mutta jo niin monta vuotta olen haaveillut laskuvarjohypystä, siis sellaisesta tandemista. Ja se oli tarkoitus toteuttaa synttärinäni, mutta sen sijaan tänä kesänä maksoinkin itseni kipeäksi sydäntutkimuksista yksityisellä. Siinä oli tasavuosilahjaa itselleni kerrakseen. Olen siis sponsoroinut Mehiläistä ihan tarpeeksi viime aikoina.

Ei kommentteja:

Pizza-online.fi