13. huhtikuuta 2015

Yhtä tyhjän kanssa

Ja senhän tiesi jo etukäteen. Määrättiin vain lisää verikokeita, mm. keliakia ja laktoosi-intoleranssi. Mietin etukäteen kannattaako suolisto-oireista sanoa mitään, sillä jos niistä kertoo niin ihan väärään suuntaanhan siinä heti lähdetään. Ja nyt niin kävi. Ei hitto jaksais taas mennä labraan odottamaan sadan muun ihmisen kanssa, ja täysin turhaan.

Keliakiaa minulla ei ainakaan nuorempana ollut. Ja vaikka nyt olisikin niin en ole syönyt gluteenia 10 vuoteen, joten oireeni eivät voi mitenkään johtua siitä.

Nyt kaikki veriarvoni olivat normaalit, myös se aiemmin koholla ollut maksa-arvo. Eli siinä putosi pois pohja maksaendo-teorialtani, ja tuli taas uusi naula arkkuun (!) luulosairauden suhteen? Miksi se maksa-arvo oli aiemmin koholla? En edelleenkään keksi muuta selitystä kuin keltarauhashormoni-voiteen.

Nurinkurisesti tuon lääkärikäynnin jälkeen olen entistä vakuuttuneempi siitä että minulla on endometrioosi. Lääkärin painellessa vatsaani kaikissa kipukohdissani tuntui menkkamaista jomotusta, niin ala- kuin ylävatsallakin. Yleensähän ylävatsallani (ja nykyään myös rintakehällä) olevat kivut eivät ole menkkamaisia vaan polttavia (ja kiristäviä) suurimman osan ajasta.

Täysin oma moka tietysti että menin lääkäriin aivan liian myöhään. Rattaat pyörivät niin hitaasti julkisella puolella että jotain endon mahdollisuutta voitaisiin ehkä alkaa miettiä kaiken muun jälkeen kenties hyvässä lykyssä joskus ensi vuonna? Ja minulle kun jokaisesta yksittäisestä päivästäkin selviäminen on nykyään kysymysmerkki.

Ei kommentteja: