4. joulukuuta 2012

Lantut, läksyt, lainat ja lotto

En oikein ymmärrä viime perjantain postia. Posti tuli ja monta tuntia myöhemmin ovikello soi. Ajattelin että ei se siis ainakaan postinjakaja voi olla. Ovikello soi kolme kertaa ja kuulin kuinka jotakin rapisteltiin. Sitten luukusta tiputettiin isokokoisen kirjeen lappu ja avasin äkkiä oven, olihan se postinjakaja kolme maksikirjeen kanssa. Hämäsi se että soitti naapurinkin ovikelloa, oli sinnekin maksi. Mutta miksi ne tuotiin erikseen monta tuntia varsinaisen postinjaon jälkeen?

Ja miksi ihmeessä maksikirjelapussa hakupaikaksi on merkitty Puijon pähkinä, kun keskustan pääposti on se oma postini? Ja säilytysajaksikin on merkitty vain neljä arkipäivää? Minä en vaan nyt oikein ymmärrä tätä sekoilua.

Join viiniä elämäni ensimmäisen kerran. Gato Negro Cabernet Sauvignon. Valitsin pienistä pulloista vähiten sokeria sisältävän, 4 g/l. Sen jälkeen löytyi isoista pulloista jopa alle 1 g/l, Palandri The Estates Cabernet Sauvignon joten sitä seuraavaksi.


Tein jo vhh-joulupipareitakin, eivät ole kovin kummoisia. Ohje löytyi Karpin juhlaruokaa-kirjasta ja myös täältä. Teenpä siis vielä ennen joulua Runebergin torttuja eli mielestäni kanelimuroleipiä. Tänä jouluna menussa on myös vhh-porkkanalaatikko ja -riisipuuro. Viime jouluna tein lanttulaatikkoa, tällä kertaa on porkkanalaatikon vuoro. Myös siihen voisi halutessaan laittaa riisin korvikkeeksi raejuustoa, kuten tuohon vhh-"riisipuuroon". Ja tilasinpa muuten myös kirjan Karppaa terveellisesti.



Katsoin Buccaneersin kahtena peräkkäisenä sunnuntaina, ensimmäisenä osat 1-3 ja toisena 4-6. Tosiaan olin unohtanut kaiken sarjan ensimmäisestä puoliskosta. Jälkimmäisen osaan tietysti ulkoa kuin vettä vaan.

Stephen Kingin kirjaan perustuva Under the dome-sarja (Kuvun alla) näkee vihdoin päivänvalon CBS-kanavalla kesällä 2013. Kirjasta otetaan sarjaan vain alkuasetelma. Kyseessä ei ole minisarja vaan ensimmäisen kauden 13 jakson jälkeen toivotaan jatkoa. Joten eipä hyvältä vaikuta.



Kuulin ensimmäisen kerran että karppaus mukamas auttaisi endometrioosi-kipuihin (yksi mielenkiintoinen linkki asiaan liittyen). Ja paskat auttaa. No mutta eihän minulla ole mitään endometrioosi-diagnoosia, olen siis vain luulosairas. Ehkäpä tämä onkin jotain muuta, kuten syöpää tai muuta yhtä kivaa. Kivut ovat jo niin korkealla ja vatsa niin kuralla että.. kylläpä vituttaa?

THL pelotteli turhaan: Karppaus paransi kansan kolesteroliarvoja (FINRISKI)

Liiallinen kalsiumin nauttiminen lisää merkittävästi sydänkohtausriskiä ja äkkikuolemia
Että mä vihaan sitä että Suomessa kalsium ja maito ovat jotain hiton pyhiä lehmiä täysin perusteetta. Lainauksia yllä olevasta linkistä:

-Korkea kalsiumin saanti joko lisäravinteena tai ruokavaliosta liittyy oleellisesti ateroskleroosin kehittymiseen 
-korkealla kalsiumin saannilla ei ollut lonkkamurtumia estävää vaikutusta 
-lisääntynyt kalsiumin käyttö jopa lisäsi lonkkamurtumia 
-vähäinen maidon saanti ei lisää murtumariskiä eikä korkea maidon saanti ehkäise tätä 
-Korkea kalsiumin saanti aiheuttaa myös magnesiumin puutosta. Magnesiumin saanti on todettu useissa tutkimuksissa olevan yksi tärkeimmistä sepelvaltimotaudin ehkäisevistä tekijöistä. 

Tiettyjä aineita ei vain ole terveellistä syödä lisäravinteina. Näitä ovat ainakin A-vitamiini ja kaikki sen esiasteet, E-vitamiini, kalsium ja rauta. Ellei nyt välttämättä ole ihan pakko.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

minunkin kohdalla oli jotain ihme sähellystä perjantaina. paketti oli tullut (keskustan) postiin ja kävin sen noutamassa jo keskiviikkona. perjantaina sitte joskus 16:30 aikaan kolisi ovella ja sieltä tipahti normaalien postien lisäksi paketin saapumisilmoitus jonka oltiin leimattu jo silloin tiistaina. onneksi on nuo seurantanumerot ja sähköpostiin+kännykkään tulevat saapumisilmotukset että voi silloin hakea paketit kun ne ovat perillä eikä sillo ku postin tyypit tuovat sen paperi-ilmotuksen...

Bella kirjoitti...

Tuntuu kyllä pahalta postinjakajien puolesta kun jaettavaa on niin paljon.