10. heinäkuuta 2024

Kuuluuko minulle jotain?

Synttäri meni oikein kivasti kun sain pelata suosikkipeliäni 9 tuntia. Ja toki pelasin viikon sisällä Fridaytä peräti kolme kertaa. Jossain vaiheessa loppuvuotta pitää ruveta pelaamaan sitä joka päivä, koska peli lakkaa olemasta vuoden lopussa.


Tapsan eläinlääkärireissun jälkeisenä päivänä perjantaina minulla alkoi kurkkukipu, ja illalla  Fridaytä pelatessa meinasi nousta kuumekin. Vasta sunnuntai-iltana katselin koronatilannetta ja oli järkytys tajuta että tilanne on paha Kuopiossa, keskellä kesää. Jotkut kai vieläkin uskovat koronan kausivaihteluun. Noh sellaista on turha väittää ihmiselle jolla on ollut korona kesällä. Ylikuolleisuus on jatkuvasti 10-20% ympäri maailmaa, mutta jostain syystä ketään ei kiinnosta.
Toukokuun lopulla kun AMK:n valintakurssit oli tehty olinkin vapaa tekemään vaikka mitä, ja ajattelin etten varmaan jaksa tai viitsi tehdä mitään. Paitsi tietty blogata. Mutta esikoisromaanini editointi onkin sujunut yllättävän hyvin, sain yhden editoimiskierroksen päätökseen. Toki sen oli tarkoitus olla viimeinen kierros, mutta niinköhän mikään on. 


Esikoisromaanissa on nyt lähemmäs 80 000 sanaa kasassa, kun muutama vuosi sitten osallistuin sillä kirjoituskilpailuun versiolla jossa oli 66 000 sanaa. Editoidessa sanamäärä on kuin huomaamatta kasvanut. Lukujakin on nyt enemmän, pitkään oli 40 lukua + prologi ja epilogi, nyt on suunnilleen 48 lukua.

 

Ja olen saanut kirjoiteltua paria uutta novelliakin. Kieltämättä tuohon on antanut vauhtia se tieto että syksyllä saattaakin olla muka tärkeämpää tekemistä... 
Oli tarkoitus käydä nyt kesällä hammaslääkärissä mutta taidanpä jättää tekemättä. Vasta kun sanoin asiasta ääneen aloin saada Facebook-feedini täyteen hammaslääkäritarjouksia. Toki suurin osa niistä on Tampereelle ja sen lähistölle, koska Googlen ja monen muun mielestä minäkin muka sijaitsen siellä. Pitäisi kai alkaa uskoa salaliittoteorioihin kun asioita ääneen sanomalla alkaa mainoksia ilmestyä, ei ole nimittäin ensimmäinen kerta.

 Mutta nyt kun saatan ruveta opiskelijaksi on vaihtoehtona YTHS. Sinne on kuulemma nykyään tosi vaikea päästä. Hiukan vituttaa että joutuu maksamaan jotain YTHS-maksua varmaan lähes 80 euroa vuodessa, mikä on opiskelijan tuloista prosentuaalisesti aivan hirveä osuus, vaikka ei käyttäisi YTHS:n palveluita ollenkaan.

Ei kommentteja: