8. heinäkuuta 2024

Kilpirauhaskissan eläinlääkärikäynti

17-vuotias Tapsa kävi viimein eläinlääkärissä. Kilpirauhasarvon kontrollointi ja hammashoito. 

 

T4 on normaali, valitettavasti tarkkaa arvoa ei kerrottu, mutta Apelkan nykyinen annos (2x alle 1,5) riittää. Tapsan oireettomuudesta (ei ruokien oksentamista, ei laihtumista) pystyi kyllä olettamaan että kilpirauhanen on tällä hetkellä ok.


Urea oli koholla, mutta muut munuaisarvot normaalit. Monestihan kilpirauhasen liikatoiminta peittää alleen munuaisten vajaatoiminnan. Sydänäänet normaalit, monilla kilpirauhasen liikatoimintaa sairastavilla kissoillahan on häikkää sydämen kanssa.

 



Tapsan hammaskiveä ei oltu poistettu moneen vuoteen. Hirvitti että se voi kuolla nukutukseen, ja hirvitti myös miten hirveässä kunnossa sen hampaat saattavat olla. "Vain" 2 hammasta jouduttiin poistamaan hammasjuuripaiseen takia. Tapsa sai antibioottia ja kipulääkettä. 365 euroa plus taksimatkat. Ihanan kallista.

 

Kotiin tultuaan Tapsa säntäili matalana ympäriinsä. Oli todellakin hereillä! Pelotti miten sen sydän kestää rasituksen, kun kissa ei malttanut rauhoittua. Seuraavana päivänä se söi vain vähän, suu oli selkeästi kipeä. Yritettiin antaa sille hengenvaarallista kipulääkettä Loxicomia, mutta ei sekään oikein kelvannut. No onneksi seuraavana päivänä Tapsa söi taas normaalisti, eli suun kipu oli ainakin vähentynyt.

 

Eläinlääkärinreissun jälkeen Tapsa alkoi myös hengailla lipaston takana pölyssä, kun sitä kait pelotti liikaa. Eipä tee hyvää sen krooniselle nuhalle tuommoinen. Ja sitten se tuo pölyt mukanaan sänkyyn, argh.

 


 

Tapsan laittaminen kantokoppaan onnistui yllättävän helposti. Ja minäkin olin yllättävän hyvävointinen, ei krapulaa. 


Vielä pitäisi Olle käyttää uudelleen verikokeissa, kun eivät viime kerralla saaneet tuloksia selville.

Ei kommentteja: