22. huhtikuuta 2024

Ripuloivat kissat

Mikä on vieläkin kivempaa kuin ripuloiva kissa? Kaksi ripuloivaa kissaa. 

 Syntymäpäivänsä kunniaksi Tapsa alkoi ripuloida. Tapsa ei ole koskaan aikaisemmin elämänsä aikana ripuloinut. Ei edes silloin kun sillä oli virus ja se oksensi niin että joutui tiputukseen nestehukan takia.


Jo yöllä kuului epäilyttävää pieremisääntä kun Tapsa oli vessassa. Sitä ääntä kuuluu normaalisti vain silloin kun Olle on vessassa. Ja sitten päivällä näin varmistuksen löysästä paskasta. Tapsa myös oksensi kerran. Hieno synttäripäivä. 


Mistä tuo johtuu? Yksi mahdollisuus on Tapsan kilpirauhasen liikatoiminta. Mutta ei sen ruokahalu ole sellainen kuin liikatoiminnassa pitäisi olla.


Seuraava päivä oli ok, kukaan ei ripuloinut tai oksennellut. Mutta sitä seuraavana yönä Tapsa putosi nukkuessaan Muuramen päältä. Tapsan nukkuminen on VAARALLISTA. Se on aikaisemmin tippunut raapimapuusta varmaan ainakin 3 kertaa. Tapsa tarvii kai jonkinlaiset turvavaljaat.

 Vaaka väitti että Kali on lyhyessä ajassa laihtunut 800 grammaa. Tai sitten olen vain laskenut väärin, en tiedä. Kali syö, paskoo eikä ole oksennellut. Outo tuo vaaka on muutenkin. Näytti illalla painokseni 600 grammaa vähemmän kuin päivällisen jälkeen, enkä ollut käynyt vessassa siinä välissä. En vaan ymmärrä. Mittasin vielä varmuudeksi monta kertaa yrittäen seisoa vaa'alla eri tavalla. Noh joko en vaan osaa, tai Kalilla on jokin ongelma. Piti tarkistaa otettiinko siltä joulukuussa kilpirauhasarvo, eipä tietenkään.

Ei kommentteja: