17. huhtikuuta 2024

Kissani Tapsa täyttää 17

Tapsan viime päivät ovat olleet vaikeita. Sunnuntai-iltana se sai vahingossa kasvoilleen ja silmäänsä kissanminttuspraytä. Juuri kun sanoin että kantsis vähän varoa. Pelotti että Tapsa saa silmätulehduksen.

 Maanantaina täällä puolestaan kävi huoltomies korjaamassa parvekeoven kahvaa. Se käynti oli niin nopea että Tapsa ei edes ehtinyt piiloon. Niinpä se meni piiloon vasta huoltomiehen jo lähdettyä. 


Kilpirauhasen liikatoimintaa sairastava Tapsa on voinut suhteellisen hyvin, ei ole juurikaan oksennellut ruokiaan. Sen ruokahalu on vähän vaihdellut, näennäisesti muustakin syystä kuin kroonisesta nuhasta johtuen. Punnitsin taas Tapsan, paino on mukamas tippunut 100 grammaa 2,9 kiloon. Tapsa on ollut viime aikoina hiukan rauhaton, onko se kevättä vai kilpirauhasta?

 


Olisi korkea aika käyttää Tapsa verikokeissa tuon kilpirauhasen liikatoiminnan vuoksi, edellisestä kerrasta on liian kauan. Ongelma on tietysti se että en haluaisi stressata pelkäävää Tapsaa eläinlääkärikäynneillä. Ja toki se maksaakin.

 

Onhan Tapsalle eläinlääkäriaika periaatteessa jo varattunakin. Mutta ongelma on se että haluttiin että samalla käynnillä Tapsalle tehtäisiin myös hammashoito. Hammashoito joka sille oli tarkoitus tehdä jo neljä ja puoli vuotta sitten! Mutta silloin valmistelevalla (ja hiton kalliilla) käynnillä Tapsa sai virustartunnan, ja lähes kuoli. Ja sitten iskikin korona. Joten se Tapsan hammashoito on VÄHÄN jäänyt.

 

Mutta siis, ajan sille hammashoidolle sai nyt huhtikuun alkupuolella vasta kesäkuun loppupuolelle. Luit oikein, kesäkuun. En tiedä missä oikein mättää kun aika meni noin pitkälle. En halua viedä kissoja hammashoitoon sellaiseen paikkaan missä ei ole hammasröntgeniä, se olisi turha reissu/nukutus.


On tässä yritetty miettiä mitä oikein tekisi tuon eläinlääkärin kanssa. Kun se Ollekin pitäisi käyttää uudestaan verikokeissa, ja sillekin pitäisi tehdä hammashoito. Mutta kun vanhat kissat voivat kuollakin siihen. Vaikeita päätöksiä.

 Ei kommentteja: