6. huhtikuuta 2024

Ripulikissan turha eläinlääkärikäynti

Annoin kroonisesta ripulista kärsivälle Ollelle kahden eri ripulilääkkeen yhdistelmää pääsiäistä edeltävänä keskiviikkona. Olin epätoivoinen koska Ollella oli ollut liian pitkään pelkkää vesiripulia, ja pelkkä Kaopekt ei ollut auttanut. No kuten totesin jo aiemmin Olle ei sitten ripuloinut pääsiäisenä ollenkaan.

 

Ollelle oli varattu eläinlääkäriaika pääsiäisen jälkeiselle tiistaille. Hiukan turhaa viedä kissa eläinlääkäriin kroonisen ripulin vuoksi hetkellä jolla sillä ei ripulia ole. Mutta sen tietää kokemuksesta että jossain vaiheessa se ripuli aina palaa, ja voimalla.

 


 

Eläinlääkäri haukkui Ollea liian laihaksi kissaksi. Epätarkassa kotimittauksessa sen paino putosikin lyhyessä ajassa 100 gr. 

 

Lääkäri suositteli Ollen ripuliin psylliumia. Sitähän käytetään ummetuksen hoidossa, auttaako se molempiin? Kyllähän se sitoo nestettä. Ei ehdotettu antibioottia tai kortisonia. Sai vain Cereniaa pahoinvoinnin estoon.


Verikokeiden tuloksia joutui odottamaan. Eivät saaneet Ollen verta tutkittua omassa labrassa niin piti lähettää toiseen. Soiton tuloksista piti tulla seuraavana päivänä, mutta tulikin vasta sitä seuraavana. Eivät olleet saaneet Ollen verta tutkittua ollenkaan. Siinä vaiheessa kun rupesi näyttämään muutakin kuin erroria niin veri kuulemma loppui kesken.


Täysin turha eläinlääkärireissu siis.

 

Pitäisi siis olevinaan viedä Olle uudestaan verikokeisiin. Että saisi tietää munuaisten tilanteen. Vajaa vuosi sitten Ollen munuaisten vajaatoiminta oli lievimmässä luokassa, ja voipi sanoa että ripulin mainingeissa sen munuaissairauden hoito on jäänyt taka-alalle. Kyllä se saa Porus Onea kerran päivässä, mutta onko siitä oikeasti mitään hyötyä? Ollella on nykyään viljaton ruokavalio eikä se suostu syömään viljattomia munuaisruokia (Kattovit Renalista en ole varma onko se gluteeniviljatonta, riisiähän siinä on). Olle tarvitsisi fosforinsitojan, ja kuulemma B3-vitamiinia voi käyttää sellaisena.

 

Tapsakin pitäisi viedä eläinlääkäriin, se syö nykyään vähemmän kuin ennen. Ei voi tietää johtuuko se kilpirauhasen tilanteesta, ajoittaisesta tukkoisesta nenästä vai hammashoidon tarpeesta. Ollekin kuulemma tarvitsisi hammashoitoa, mutta se on seniorikissoilla hengenvaarallista puuhaa.

 


 

Ollen ripuli palasi viime yönä...

Ei kommentteja: