22. toukokuuta 2023

Vieläkin sairaampaa

Ei tule nyt elämästä yhtään mitään. Terveyteni ei vaan kestä huonoa terveyttäni. En pysty tekemään mitään (järkevää) tai keskittymään mihinkään. Endokivut, niska-, pää-, kasvo- ja silmäkivut. Voisin syödä särkylääkkeitä kuin leipää eikä siltikään juuri auttaisi.


Uusimpana juttuna koskee myös suuhun ja hampaisiin, ilmeisesti siksi koska puren hampaita yhteen yöllä. Minähän kaipasinkin lisää kipua elämääni. Olin jo aiemminkin huomannut pitäväni suuta/hampaita väärässä/jännittyneessä asennossa jopa päivisinkin, ja olen epäillyt sitä yöllistä versiota jo kuukausia. Eniten hämää se että yksi hammas on jopa siirtynyt tuon takia. En ainakaan muista että se olisi aiemmin ollut ihan eri kohdassa kuin muu rivistö. Ei siis ihmekään että juuri siihen hampaaseen on koskenut eniten. 

 


 

Eli kohta hampaatkin tuhoutuu... niin minkä takia? Stressin? Ei kai ihmiset pure hampaita yhteen nukkuessaan ilman stressiä? Mutta eihän minulla voi olla mitään stressiä, ainakaan jonkun mielestä. Itse luulen kyllä että nämä endokivut ja jatkuva huono olo voivat hiukan stressata. Ja sairaat kissatkin. Ja korona ja muu maailmantilanne. 

 

Kun pahat endokivut viimein hellittivät hetkeksi loppui samalla myös hampaiden kiristely ja suun kivut. Pakkohan siinä on olla kyse pelkästä sattumasta. Eihän kivut voi aiheuttaa stressiä, hampaiden kiristystä ja lisää kipuja.

 


Ja enpä muuten yhtään ihmettelisi jos tuo käsijuttukin johtuisi ainakin osittain endosta. Endokipunihan levisivät kainaloihin jo vuosia sitten ja käsivarsissakin on ollut joskus tuntemuksia jo vuosia. Nyt kun kättä ei ole heikottanut niin siihen on koskenut. Ja olkapäähän joka oireili jo hyvin monta vuotta sitten. Mutta joo, jos tuo johtuu sydämestä niin siihenhän on tietysti syynä endo, korona tai molemmat. 


Niska ei kestä sängyssä makaamista. Selkä, jalat ja perse ei kestä istumista. Edelleen haaveilen painottomasta tilasta.

 

 
Ja pitäisi jotenkin ihmeellisesti jaksaa käydä hammaslääkärissä ja suuhygienistillä ja näöntarkastuksessa ja mielellään lääkärissäkin. Haluaisin uuden sydänultran kun edellisestä on jo viisi vuotta aikaa ja läppävuotoa olisi hyvä seurailla. Tosin Kuopiossa ei taaskaan ole tarjolla naispuolista kardiologia joten eipä sitte.

 

Ei kommentteja: