12. toukokuuta 2023

Olle eläinlääkärissä

15-vuotias kuopukseni Olle kävi eläinlääkärissä. Viimeksihän eläinlääkäri kommentoi että Ollen hengitys haisee virtsalta mutta munuaisarvo oli silloin normaali. Siksi oli nyt vähän yllätys että Ollen munuaisarvo on vasta lievän munuaisten vajaatoiminnan puolella, 221 (viite alle 160). 

 


 

Se vähän pelotti että lisääntyneen ruokahalun vuoksi Ollellakin voisi olla kilpirauhasen liikatoiminta kuten Tapsalla mutta onneksi ei ole, T4-arvo on normaali. 

 

Mutta Ollen maksa-arvo on korkea, ja se mistä se johtuu on mysteeri. Eläinlääkärin mielestä näin lievä munuaisten vajaatoiminta ei voi nostaa maksa-arvoja. 


Suurin ongelmahan Ollella on jatkuva ripuli. Eläinlääkärin mielestä siihen pitäisi kokeilla antibioottia ja sen jälkeen kenties kortisonia (juuri niitä haluaisin Tapsan nuhaan!), mutta jotkut voisivat olla eri mieltä. 

 


 

Luin netistä että maksasairaus voi aiheuttaa ripulointia ja että tulehduksellinen suolistosairaus voi nostaa maksa-arvoja. Että siitä vain arvailemaan.


Voisi olla hyvä kokeilla kokonaan viljatonta ruokavaliota. Vaikeaa se olisi sillä Olle on nirso kissa. Kuivaruuat on aina olleet viljattomia mutta se ei hirveästi auta koska Olle ei syö kuivaruokaa enää juurikaan. Ja Ollen mielestä parhaissa märkäruuissa on tietysti viljaa. Ja tietysti maksasairauden erikoisruuissakin on pelkkää viljaa. Puhumattakaan herkälle vatsalle tarkoitetuista sensitive-ruuista... 


(Ja kun viimein löytyi se ainoa munuaisruoka joka kelpaa Ollelle aina ja kokonaan eli Royal Caninin mousse/loaf/murekemuodossa oleva, mutta siinäkin on tietty viljaa...)

 

 



Ei kommentteja: