21. elokuuta 2014

Pelottavaa pyörrytystä

Tiistaina kesken töiden alkoi pyörryttää ja silmissä meinasi sumeta. Keskiviikkona sama toistui. Olo on epätodellinen, päässä heittää, kuin olisi humalassa. Parhaiten tätä kuvaa sana lightheaded. Mistä tuo sitten johtuu, onko aivohalvaus imminent? Kenties. Toivon tietysti että kyseessä olisi jokin muu. Yksi mahdollinen syy kai on liian matala verenpaine, oireet sopivat siihen. Kun tiistaina kotona mittasin verenpaineen niin olihan se matala, 89/53. Mutta ei nuo ranne-verenpainemittarit ole kovin luotettavia.

Ja miksi verenpaineeni muka olisi liian matala? Viime ajat ovat olleet aivan kamalia yöllisten paniikkikohtauksieni suhteen. Rupesin ottamaan pitkästä aikaa Gabaa. Aikaisemminhan kokeilin sitä vain pari kertaa ja sain heti kamalia sivuvaikutuksia, pistelyä ja puutumista ympäri kroppaa. Nyt otin vain kolmasosa-pillerin eikä tullut mitään epämukavia vaikutuksia. Gaba siis alentaa verenpainetta.

Minulla on ollut tällaista pyörrytystä aikaisemminkin erityisen pahojen öiden jälkeen. Niin onko sekin muka mahdollisesti johtunut alhaisesta verenpaineesta, kun pahoina öinä olen ottanut paljon verenpainetta alentavaa orapihlajaa? Enpä tiedä.

Ei siis riitä että saa pelätä öisin paniikkikohtausten takia ja sitä että endo-ripuli iskee juuri kun vessaa ei ole lähettyvillä. Nyt saa pelätä pyörtyvänsä ja kuolevansa jonnekin kadulle.

Aivohalvaus, matala verenpaine, jumissa olevat niskat? Muita selityksiä en keksi.

Olo on ollut viime aikoina niin hiton hyvä muutenkin. Atooppiset ihottumani ovat täysin kortisoniriippuvaisia. Jos en käytä kortisonivoidetta ihottumat pahenevat ja tulehtuvat heti. Yritän nyt epätoivoisesti vieroittaa niitä pois kortisonista kuten niin monta kertaa aikaisemminkin ja kutina on siis ollut kamalaa. Viimein sitten löysin voiteen joka tuntuu auttavan kutinaan ja tulehdukseen. Ainakin toistaiseksi.

Olispa muutenkin syytä mennä lääkäriin: niskassani oleva kova patti. Lykkäsin asiaa kesän yli ja pattipa onkin vain kasvanut lisää kesän aikana. Sehän voi olla vaikka pahanlaatuinen. Se on ollut minulla vuosia mutta on nyt viime aikoina selkeästi kasvanut ja muuttanut muotoaankin epämääräisemmäksi.




Ei kommentteja: