21. kesäkuuta 2024

Ollen kuulumisia

Tuossa toukokuun alkupuolella, juuri kun teki mieli kehua että Ollella on mennyt hyvin ripulin kannalta, se alkoi oksennella ruokiaan, lähes joka ateriansa. Oli pakko yrittää antaa sille pahoinvointilääke Cereniaa, ja se tuntui auttavan ilman näkyviä sivuvaikutuksia. Ollellahan on yleinen ongelma se että se ripuloituaan heti sen jälkeen myös oksentaa samalla. 

 


 

Sitähän sanotaan että pahoinvointi on yleinen ongelma munuaissairailla kissoilla. Kaverille oli eläinlääkäri suositellut ihmisten närästyslääke Pepcidiä munuaisvikaisen kissan pahoinvointiin, eli pitää hankkia sitäkin. Kuulinpa sellaisenkin väitteen että kissan viehtymys muoviin voi johtua tulehduksellisesta suolistosairaudesta. Tuon episodin jälkeen Ollella on taas mennyt paremmin. Olin juuri ennen tuota antanut sille uutta ruokaa, ja epäilyttää johtuiko se siitä ruoasta ja uskaltaako sitä (Brit premium) enää antaa. 

 

Ollelle on myös ilmestynyt musta täplä nenään. En tiedä mikä se on. Sehän tiedetään että valkoisilla kissoilla on suurentunut riski ihosyöpään.

 


 

Olle ja Kali eivät enää juurikaan pese itseään, ja turkit ovat siksi huonossa kunnossa. Ollen takkujenpoistohan on vaarallista, koska se on meinannut tukehtua omaan sylkeensä sähistessään. Niin pahimpia takkuja on leikelty pois. Mutta puoliso huomasi että Ollen vatsassa ei olekaan pelkkää takkua vaan löysää roikkuvaa ihoa. Ihan niin kuin niillä hengenvaarallisesti lihavilla ihmisillä jotka ovat laihtuneet paljon. Olle on siis laihtunut paljon, ja tarvitsee ihonpoistoleikkauksen. Se onkin tämän blogin mukaan joskus painanut ainakin 5 kiloa. Ja tykännyt helteistä, toisin kuin nykyään. Mistä sekin kertoo?

 


 

Ja nyt sitten ennen juhannusta Olle taas oksenteli ruokiaan. Ja tällä kertaa se ei suostunut syömään ruokaa johon Cereniaa oli piilotettu. Pitäisi keksiä parempia piiloja, kuulemma esim. tonnikala on hyvä. Mitä haisevampi sen parempi.

 

Noh Olle lopetti silti oksentelun, ja ripuloi yhtenä päivänä ainakin 5 kertaa. Piti antaa ripulilääkettä pitkästä aikaa. Tosin nykyään ajattelen että parempi se ripulointikin kuin ruokien oksentelu.


Muutenkin Olle syö nykyään vähemmän. Viljattomat ruuat ovat sen mielestä ikäviä. Jos se pääsee Latz-kipolle niin ahmii hirveällä vauhdilla. Jotkut väittää että kissoillakin on sokeririippuvuutta.

 Ei kommentteja: