15. marraskuuta 2023

Paskapäivitys

Eikö edes persepäivitys? TMI-varoitus?

 

Olle ripuloi viime viikolla lattioille kolme kertaa. Kaksi kertaa makkarin nurkkaan ja kerran eteisen. Oliko vähän korkea aika aloittaa täysin viljaton ruokavalio, vaikka Olle tietysti haluaisi mieluummin syödä pullamössöruokia. Olen viimein löytänyt joitakin viljattomia ruokia jotka kelpaavat Ollelle. Bilanxin viljattomat luomupateet (ja juuri kun kehuin niin Olle jätti osan Bilanxista syömättä, vielä edellisenä päivänä söi kupin tyhjäksi. huok. tällaista se aina on Ollen ja kissojen kanssa). Kattovitin Gastro. Primacat joskus. Ja tietysti Porta21-kanaruoka, josta en tiedä miten usein sitä voi antaa kun se on vain täydennysravintoa. Ongelma on se että Ollella pitäisi olla aamupalaruoka jonka tietää aina maistuvan sille, koska aamuisin se saa ruokaan piilotettuna Porus one-jauhetta munuaisten vajaatoiminnan takia.


Viljattomassa ruokavaliossa on sekin ongelma etten ota kaikista ruuista selvää ovatko ne viljattomia vai ei. Ovatko (kaikki) Miamorit viljattomia? Onko Kattovit Renalissa muutakin viljaa kuin riisiä, joka siis on sallittu? Kiva jos yrittää olevinaan antaa kissalle viljatonta ruokaa, mutta sitten jossakin onkin sitä. 

 


 

Käytössä on nyt viljattoman ruokavalion lisäksi uusi maitohappobakteeri ja Kaopekt. Annoin Ollelle vain kerran ripulilääke Avital Kaopektiä, ja sen uloste kiinteytyi. Se tuntui todelliselta ihmeeltä! Ensimmäisellä kerralla Kaopekt kiinteytti yhdellä annoksella Ollen paskan kahden vuorokauden ajaksi. En uskaltanut heti antaa enempää kun noissa on aina se riski että iskeekin ummetus.

 


 

Mutta ei ripulilääkettä saisi antaa jatkuvasti, koska se voi estää ravinteiden imeytymistä. Mutta niin voi tehdä jatkuva vesiripulikin. Olin ihmetellyt kun Olle pissi normaalia vähemmän. Sillä kun munuaisten vajaatoiminta aiheuttaa sitä että se pissii paljon. Kun uloste kiinteytyi niin runsas pissiminenkin palasi, eli sillä raukalla oli vaan ne nesteet menneet ripuliin. Ollella oli kaliumarvo juuri normaalin alapuolella jo keväällä, en tiedä pitäisikö sille antaa kaliumlisää. Se on vaarallista, kun liikaa kaliumia voi aiheuttaa sydärin. Mutta niin voi liian vähäinenkin kalium.

 

Ihmettelin muuten miksi kissat olivat niin hulluina uuteen kuivaruokaan, Primacatiin. Tunkivat kaikki kolme yhtä aikaa samalle kipolle. No ilmankos kun tuossa ruuassa on kissanminttua. Onko se muka turvallista syötynä? Kokeilen nyt uusia viljattomia kuivaruokia koska Orijenin hinta on noussut hirveästi eikä tuo Guardian 8 ole enää kovin hyvin maistunut kissoille. Tundra kyllä kelpasi, mutta sitä eikä montaa muuta ole nyt enää esim. Mustissa ja mirrissä.


Ja mitä minuun tulee niin tuo persekipu taisi olla viimeinen niitti siihen että hankkisin taitettavan kuntopyörän. Tiedän että normaaliperseisilläkin pyöräily voi aiheuttaa persekipua. Kipu häipppäsi ainakin hetkeksi kierron mukana, eli endo on yhä ykkösepäilty.


Puhelinliittymäni hintaa nousee taas, monta euroa. Ei ole köyhällä varaa moiseen turhuuteen. Tarvitsen nettiliittymän ja tietokoneen, mutta puhelinta en tarvitse mihinkään. Huokaus. Pakko kai se on pitää, että voi soittaa hätänumeroon ja eläinlääkäriaikaa kissoille. Tosin minulla on vieläkin ex-työnantajan kaksi työpuhelinta ja -liittymää. Eli niitä vain käyttämään hahahaaaaa. Suomeksi sanottuna siis en ole vieläkään saanut ex-esimieheltä ohjeita niiden ja myös esim. työavainten palautukseen.

 

 Ei kommentteja: