5. huhtikuuta 2023

Seli seli ja vali vali

Jouduin käymään työhöni liittyvässä pakollisessa koulutustilaisuudessa. Ensinnäkin joutui miettimään että mitenkä sinne paikalle edes pääsee kun matkaa edestakaisin on 26 kilometriä eli en olisi jaksanut kävellä, ja koronabussilla en halunnut mennä. Paikalla tilaisuudessa oli parisenkymmentä maskitonta ihmistä. Heti seuraavana päivänä herätessä oli kurkku kipeä, mutta onneksi muita tai sen pahempia oireita ei ilmaantunut. Selvisinkö muka ilman koronaa? Tiesin että se vaatisi ihmeen. Nyt on sitten kahden viikon pääsiäis"loma". Edellisen kahden viikon "loman" aikana iski korona, toivottavasti ei tällä kertaa.




Uusimpana juttuna silmiin tai erityisesti toiseen silmään koskee. Vasempaan, siihen jossa on aina ollut huonompi näkö. Se voisi ehkä johtua siitä että olen käynyt näöntarkastuksessa edellisen kerran vuonna 2000. Tai siitä että en tee mitään muuta kuin olen koneella tai pelaan pleikkarilla. Mitä muuta sitä muka voisi tehdä? Tai siitä kun ruusufinni on silmissä asti (mikä voi sokeuttaa). Ja joo, näen vasemmalla silmällä silmälasien kanssa paljon huonommin kuin oikealla, eli lasien voimakkuus ei taida riittää enää. Lähinäköhän minulla on huonontunut jo vuosia, kirjojen ja lehtien lukeminen on aina vain vaikeampaa. Olipa yllätys huomata että Instrumentariumilla on netissä tehtävä näöntarkastus. Silmälasinihan minä olen jo pitkään ostanut netistä Zenniltä.

 


 

Minulla ei ollut pitkään aikaan yöllisiä kohtauksiani mutta äskettäin oli sitten pari samana yönä, ja vieläpä kuukautisten aikana. Luin nimittäin jokin aika sitten netistä että raudanpuute voi aiheuttaa noita yöllisiä kohtauksia. No jos se on syynä niihin niin minulla on ollut raudanpuute yli 20 vuotta. Itse asiassa epäilen että minulla on ollut raudanpuute ainakin vuodesta 2005 jolloin kärsin epänormaalista verenvuodosta. Ja se tulee vain pahenemaan, jo nyt on välillä ollut normaalia lyhyempi kuukautiskierto eli esivaihdevuodet kolkuttelevat ovella. Minähän otin joulukuussa kokeiluluontoisesti lisärautaa, mutta lopetin lisääntyneiden endokipujen takia. Atooppinen ihottumakin paheni oudosti, ja kuulemma lisärauta voi aiheuttaa sitä. Kun aloin käyttää lisärautaa jalkojen kamala epänormaali kylmyys helpotti, en tiedä oliko kyse sattumasta.

 


 

 

Hiukkasen ärsyttää maksaa Viaplaylle isot rahat siitä että saisi katsella kaikki mäkihypyn maailmancupin kisat kun Viaplay ei edes niitä kaikkia näytä. Ennen MM-kisoja Romanian maailmancup-kisoja ei näkynyt Suomessa missään. Joutui tyytymään laittomiin striimeihin. Eihän siellä juuri ketään a-luokan hyppääjiä ollutkaan mutta silti. Ja Raw Airin huipennuksessa lentomäessä lauantain kisaa ei ollut Viaplayn kanavilla telkkarissa vaan pelkästään netissä. En ymmärrä kun niitä Viaplayn urheilukanavia on miljoonia ja monta niistä oli ohjelmista tyhjänä kisan aikana. Mäkihypyn maailmancupin televisiointioikeudet ovat muutenkin tosi sekavat, Sveitsissä olevat kisat ovat jo vuosia olleet spesiaalit. Vastaavaa ei kai ole muissa lajeissa? Kalliiksi tulee mäkihypyn katselu kun Viaplayn hinta vielä nousee entisestään. Nyt kauden loputtua se piti tietysti irtisanoa.




Luulin että kamerani hajalla. Ei toiminut vaikka laittoi käyttämättömät patterit, väitti vaan silti että akku on lopussa. Mietin jo uuden kameran hankkimista mutta tajusin sitten että voin käyttää puolison kameraa siihen asti kunnes kissat kuolevat, ja sen jälkeenhän en tarvitse kameraa mihinkään. Noh kun laitoin kameraan upouudet Pirkka-patterit niin se alkoikin toimia.

 



Discord onkin aika nolo. Jos menet kerrankin klikkaamaan kohtaa "unohdin salasanani" et enää koskaan pääse tilillesi. Se salasanan vaihto-sähköposti ei nimittäin tule koskaan perille. Etkä pääse enää myöskään yrittämään kirjautumista vanhalla salasanallasi. En muista että aiemmin olisi tullut vastaan firmaa joka ei ollenkaan lähetä noita "salasana unohtunut"-sähköpostiviestejä. Limbossa ollaan, ikuisesti. Epäilyttää muutenkin miksi tuo edes vaati uudelleenkirjautumista. Voishan sinne luoda uuden käyttäjätilin mutta ei kiinnosta tarpeeksi.

 

Tein toisen kerran koskaan tilauksen Kivuton-nettikaupasta. Ensimmäisellä kerralla paketin lähettämisessä kesti viikon ja yhtä tuotetta ei edes ollutkaan varastossa. Nytkin tilauksen tekemisestä on kulunut jo 11 päivää eikä MITÄÄN ole kuulunut. Pointti on se että ei ehkä kannattaisi mainostaa 1-3 vuorokauden pikatoimitusta jos todellisuus on ihan toinen.

 





Ei kommentteja: