8. tammikuuta 2023

Unipäiväkirja

Taas uusimmasta vanhimpaan. Kai näitä pitäisi joskus julkaistakin kun näitä on kertynyt niin paljon, ja edellisestä on jo pitkä aika.


Kova laki: Erikoisyksikön Amanda Rollins tiputti juuri huuhdellut parsakaalini lattialle. Suutuin helvetisti, taisin kuristaakin häntä. Käskin häntä heti hankkimaan minulle uudet parsakaalit. Tosielämässä vihaan kyseistä hahmoa. 


Minulta tippui toinen silmä pois paikaltaan. Kävelin sitten silmä kädessäni ja mietin että mitenhän tämän saisi takaisin paikalleen. 


Taivas muuttui oudon ja pelottavan näköiseksi, oliko maailmanloppu koittanut? Paljastui että Venäjä oli sytytellyt maastopaloja ympäri maailmaa jotta se ei olisi ainoa maa joka niistä kärsii. Piilouduin joidenkin lasten kanssa parvekkeen alle. Todella ahdistava uni. 

 



Olin ollut unessa ravintolassa ja baarissa kaksi kertaa kaverin kanssa. Sitten sain puhelun sairaalan sydänosastolta, sinne oli mentävä heti jos haluaa vielä nähdä isän elossa. Mentiin äidin ja veljen kanssa ruokakauppaan ja he suuttuivat minulle koska ehdin mukaan vasta kun he olivat jo kassalla. Sitten olikin jo yö mitä ihmettelin ja kävelin kadulla. Kädessäni oli musta mekko ja tajusin että se on mekko joka päälleni laitetaan hauta-arkkuun. Tajusin että minä olenkin se joka kuolee seuraavaksi. Nostin käteni ja mekon ylös pääni yläpuolelle, mekko lepatti kovassa tuulessa ja lensi lopulta pois. Päätin testata onko kyseessä uni kiipeämällä kerrostalon seinää pitkin, se onnistui. Ihmettelin miksen pakota itseäni heräämään vaikka tiedän nyt näkeväni unta. Kiipesin äidin asunnon ikkunoiden kohdalle mutta en saanut mitään reaktiota aikaan vaikka paukutin jääkaapin muovisia vihanneslaatikoita yhteen.

 

Yritin kertoa kaikille erityisesti äidilleni miten jatkuvat uudet koronatartunnat ovat aina vain pahempia ja vaarallisempia, että immuniteettia ei tule. Olin jo viikkoja aiemmin nähnyt unen jossa julkkis osti ala-asteen luokkakaverini perheen talon. Nyt tässä uudessa unessa sillä talolla oli julkkiksia ja selitin kaikille miten olin oikeassa siitä että julkkis osti sen talon (siis jatko-osako unelle?).  Kadulla oli paljon ihmisiä ja yksi heistä varasti lompakkoni.

 



Tiikeri oli vapaalla jalalla ja ajattelin heti että Kali on vaarassa koska se oli ulkona. Näinkin pian tiikerin jahtaavan jotain oravalta näyttävää, se oli Kali. Kali juoksi luokseni turvaan. Otin sen syliini ja yritin estää tiikerin hyökkäyksiä mm. potkimalla. Tiikerillä oli punaruskea turkki ja mustia raitoja.

 

Twitchiin oli tullut päivitys mikä aiheutti sen että vaikka äänet oli laitettu pois ne kuuluivat silti. Naapurit valittivat että minun täytyy laittaa tv pois päältä jotta he saavat nukkua.


Asuntomme ovikello soi ja sitten ovi avattiin avaimilla. Sisälle tuli kaksi tuntematonta ukkoa jotka järkyttyivät siitä että ketään oli kotona ja lähtivät karkuun. Huusin heidän peräänsä että kannattaisiko idioottien käyttää maskia. Mutta sitten alkoi sen selvittely että asuntomme lukot pitää vaihtaa kun kerran avaimia on väärissä käsissä. 


Painoin väärä nappia ja tietokone aloitti tietokannan rakentamisen uudestaan. Yritin epätoivoisesti estää sen mutta ei onnistunut. Jankutin kaikille etten halua elää ilman tietokoneeni sisältöä. 


Olin Siilinjärvellä ja sinne oli tulossa vieraita. Mummo käski minua monta kertaa käyttäytymään kunnolla. Päätin siis lähteä kotiin kun en kerran kelpaa. Etsin bussiin sopivia rahoja kun paikalle tuli 3 poikaa jotka halusivat varastaa rahani. Heitä sitten jahdattiin koko suvun voimin, mm. tätini heilui junan katolla. 


Ennustaja mainosti kovaäänisesti ennustavansa ihmisten kuolinajankohdat. En todellakaan halunnut tietää, mutta silti ennustaja ennusti että kuolen seuraavan viikon maanantaina aamulla klo 10. Hiukan kuumotti tuo ajankohta tosielämässä. Toisessa vastaavassa unessa minulla diagnisoitiin kasvain sydämessä ja elinaikaa oli jäljellä vain vähän. Valitin kaikille siitä että olen sanonut jo vuosien ajan että sydämessäni on jotain vikaa, mutta kukaan ei uskonut. (tosielämässähän minulla on todettu sydämessä läppävuoto ja johtumishäiriö, ja itse uskon endon levinneen niille hoodeille) 

 

 


Asuin maantasalla olevassa asunnossa. Kissat huomasivat jotain mielenkiintoista ja ryntäsivät ulos. Se jokin mielenkiintoinen oli hirvi jonka kimppuun ne yrittivät käydä. Oli hauskan näköistä kun kissa roikkui hirven kankussa kiinni. Mutta sitten paikalle tuli muitakin eläimiä esim. pässi joka yritti jyrätä kissani. Yritin epätoivoisesti saada kissoja kiinni ennen kuin jokin eläin tappaa ne. Sitten näinkin petolinnun saaliinsa kimpussa joka ei onneksi ollut yksikään kissoistani.


Entistä kotitaloani oli pommitettu. Kävin siellä joka päivä ruokkimassa kissojani jotka pysyttelivät talon lähistöllä. Se oli vaarallista koska talo oli vihollisen joukkojen hallussa.

 

Mies tuli kotiin Helsingin matkaltaan odotettua aikaisemmin. Sitten tulivat Zooplussan paketit, 4 isoa pakettia kattoon asti olevassa pinossa. Ylin 30-kiloinen paketti tippui lattialle. Mies nosti paketin ja sen alla oli Olle... :(


Kalkkarokäärme puri minua. Tosielämässä olin juuri edellisenä päivänä nähnyt uutisotsikon että Suomessa ei ole esim. kobran vastamyrkkyä. Siispä ajattelin unessa kuolevani koska ei Suomessa ole kalkkaron vastamyrkkyä.

Ei kommentteja: