18. lokakuuta 2022

Kallista

Köyhänä on kiva katsella kun kaiken hinta nousee. Ruoka, kissanruoka, sähkö. Meillä on voimassa halpa sähkösopimus vielä ensi kesään asti, mutta koko ajan odotan kirjettä milloinka se irtisanotaan. Mehän käytetään sähköä kaksinkertaisesti se määrä mikä tämänkokoisessa kerrostaloasunnossa keskimäärin pitäisi. Kun päällä on aina kaksi pöytätietokonetta, iso telkkari (joka on päällä öisinkin) ja PS5... ja joskus toinenkin telkkari ja PS4... jos en saisi noita enää käyttää niin mitä ihmettä sitten tekisin kaiket päivät?

 

Lattialämmitys on sähkösyöppö, ja tämä on ensimmäinen asuntoni jossa sellainen on. Väittävät tosin että jos sitä ei pidä päällä kylppäri homehtuu. Miksi se ei homehdu sellaisissa asunnoissa joissa ei ole lattialämmitystä ollenkaan? Saunaahan meillä ei ole, eikä muuten ole ollut yhdessäkään kodissani. Olen käynyt saunassa edellisen kerran vuosikymmeniä sitten.


 



Ja miten paljon rikkaampi olisinkaan ilman kissoja? Laskinpa huvikseni. Pelkästään Zooplussaan olen käyttänyt vuodesta 2008 asti 14 754 euroa! Sillä sais jo melkein kämpän jostain syrjäseudulta. 

 

Kylläpä säikähdin kun sain tämän sähköpostin. Luulin jo että Zooplus lopettaa toimintansa Suomessa. Hirveää olla täysin riippuvainen nettikaupasta.

 

 



Puhelinliittymäni kuukausimaksu on jatkossa jo 13 euroa. Enää ei taida edes saada netitöntä kännykkäliittymää. En omista älypuhelinta, kännykkäni on yli 20 vuotta vanha nokialainen. Tekisi mieli luopua mokomasta kokonaan, en puhu puhelimessa kuin äitini kanssa. Mutta pakko kai se on olla olemassa työkkärin takia.

 


 

Mistä puheenollen työttömien uusi aktiivimalli on ollut voimassa viime keväästä alkaen eikä minulle ole vieläkään soitettu. Koska vasta soittamalla sovitaan kuinka montaa työpaikkaa työttömän pitää hakea kuukaudessa. Yleensä se lukumäärä on 4, mutta väittävät netissä että osa-aikatyötä tekevällä se olisi 1 työpaikka kolmessa kuukaudessa. En tiedä omaa lukumäärääni kun eivät ole vielä soittaneet.

 

Ja kaksi päivää sen jälkeen kun kirjoitin tuon työkkäristä otettiin yhteyttä. ARVASIN sen. Ei ees soitettu vaan kyseltiin tekstiviestillä että milloinka minulle saisi soittaa. Outoa. Ei tuommoista ole koskaan aiemmin kysytty vaan on vaan soitettu suoraan. Siinä sitä sitten sai stressata viikon verran ennen kuin viimein soittivat. Ja tosiaan minun pitää hakea vain yhtä työpaikkaa kolmessa kuukaudessa. Tai pyytää lisätunteja työntantajaltani. Törkeästi työkkärin tyyppi sanoi ettei niitä lisätunteja tarvitse oikeasti edes pyytää, riittää vain kun ruksaa netissä kohdan jossa väittää tehneensä niin. 

 

Mutta valitettavasti vastasin ympäripyöreästi yhteen kysymykseen ja sen seurauksena oma työvoimaneuvojani ottaa yhteyttä lähikuukausina jotta saisivat tungettua minut jonnekin työkkärin juttuun. Joo ei. En kehdannut sanoa olevani tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen koska joku paskapäisempi olisi voinut tulkita sen niin ettei minua kiinnosta kokopäivätyöt. Ja niidenhän on pakko kiinnostaa jos meinaa saada työttömyyskorvausta.


Kuten jo aiemmin kerroin stressasin tuosta työkkärin puhelusta niin että sydämestä otti monta päivää. Nuorempana jännitin vatsallani. Sitten myös niskallani. Sitten myös endollani. Ja nykyään sydämelläni. Iskee joko rytmihäiriöt tai kivut tai painon tunne. Tosi tosi terveellistä.




No kävipä kerrankin hyvä tuuri. Ei siitä niin kauan ollut kun olin edellisen kerran tarkistanut Telsusta alkaako Kova laki: Erikoisyksiköstä joskus uudet jaksot. Yhtenä maanantaina klo 19 jälkeen tuli mieleen tarkistaa asia. Ja kappas vaan kun uudet jaksot oli alkamassa alle tunnin päästä eli klo 20!

Ei kommentteja: