29. lokakuuta 2022

Älä hitossa tee typeriä videoitasi

Syksyllä 2021 halusin sitten viimein ruveta tekemään RE2 Remake-aiheista videotani. Ehkä oli jo aikakin jos peli kerran ilmestyi tammikuussa 2019. Tuli vuan mutkia matkaan. Tai pikemminkin umpikujia. 

 

 

Bitlord-kansio on tyhjä. Minne on hävinnyt kaikki sen sisältö, mukaanlukien Bitlord? Ja se ohjelma jonka nimeä en muistanut. Se jolla olen muuttanut mp4-videoita aviksi. Ai VirtualDub? Sekin oli mystisesti kadonnut tietokoneeltani. Latasin sen siis uusiksi. Eipä suostunut avaamaan mp4-tiedostoa. Latasin codecit. Sitten jopa toimi, mutta reilun tunnin pituisen videon muuntaminen mp4:stä aviksi olisi kestänyt vähintään 6 tuntia. Ilman audiota ja suurimmalla prioriteettiasetuksella. Ei kiitos! Ei siinä aiemmin näin kauan kestänyt. Universumi tekee siis kaikkensa estääkseen vielä yhden videoni synnyn. 

 

No eipä tuosta ClaireB-välivideovideosta mitään inspiroivaa löytynytkään. Claire ja Leon tapaavat pelin aikana tasan kerran, ja silloinkin on aita välissä. RE2 Remakessa ei vain ole sitä jotakin (ja vihaan sitä että Claire kiroilee hitosti). RE3 Remakea en ole edes pelannut.



Tarvitsin siis ilmaisen ja erittäin helppokäyttöisen videoiden editointiohjelman joka tukee mp4-tiedostoja. Sitten muistin että minullahan on tallessa Mikrobitin juttu ilmaisista edintointiohjelmista. Piti vaan yrittää muista missä se lehtileike oli muuton jäljiltä.


Ehdin jo ladata koneelle kokeiluun ohjelman Shotcut kun tajusin että minulla on HD Video Converter Factory jolla voi myös muuttaa mp4-tiedostoja aveiksi. Tuolla ohjelmalla kesti alle tunti muuttaa mp4 aviksi.

 

Outoa on myös se että aina aiemmin Windows Movie Makerissa äänet kuuluivat tosi kovaa pienimmälläkin asetuksella. Nyt puolestaan ääniä hädintuskin kuulee isoimmallakaan asetuksella. Tosi outoa. 


Lokakuussa 2021 sain siis tehtyä videosta ensimmäisen luonnoksen, ja päätin jättää sen hautumaan päiväksi tai pariksi. Halusin vielä vaihtaa pari kohtausta toisiin.

 

Ja vuotta myöhemmin! jaksoin avata movie makerin uudestaan ja kaikki menikin uusiksi. Ensinnäkin videotiedosto josta olin ottanut klippejä oli vääränlainen, siinä oli tekstitykset ja sehän näyttää tosi huonolta tarkoituksiini ja oli jopa rajoittanut mitä klippejä olin käyttänyt koska halusin välttää tekstityskohtia mahdollisimman paljon. 

 

Ja miksi muistelen että ennen movie makerissa pystyi valitsemaan videosta yhden sen lukuisista klipeistä ja sitten näkemään montako sekuntia kyseistä klippiä on kulunut. Nyt onnistun näkemään vain missä mennään koko videon mitalla. Se on vaan tosi iso ongelma koska kun korvaa klipin niin korvaajan pitäisi olla täsmälleen saman mittainen. Nyt en pysty pätkimään klippejä oikeinpituisiksi videon sisällä. 


Tajusin aika myöhään että valitsemani biisi ei ole mikään rakkauslaulu, vaikka oli koko ajan olevinaan ollut tarkoitus tehdä videosta Claire & Leon-romanssi. No sitä se ei sitten todellakaan olekaan. Kyseessä on siis 2Wein uusi versio biisistä Survivor.


Vielä tallennusvaiheessakin oli ongelmia kun movie makerin vaihtoehdot ovat kaikki tietysti huonolaatuisia, ja sillä kenties parhaalla videon ääneen tuli häiriöitä. Onneksi siitä sentään pääsi eroon laittamalla äänitason defaultiin. Olin nostanut sitä aiemmin mainitun ääniongelman vuoksi.


Lopputuloksesta voi todeta että en vaan jaksanut enää. Voisi se olla parempikin mutta voisi olla huonompikin. No pääsin sentään eroon Ironsista. Tässä versiossa inhoan ehkä eniten liian pitkää licker-kohtausta.


 


 

Ps. Olen jo vuosia halunnut tehdä F13-videon tästä biisistä (ja juuri tästä nopeammasta versiosta). Se vaan olisi vaikeaa mm. siksi että haluaisin että counselor olisi sama joka kohtauksessa. Ja striimivideoita joista ottaa klippejä on ihan liikaa.

Ei kommentteja: