22. kesäkuuta 2016

Näyttelijän kuolema

En tajua miksi näyttelijä Anton Yelchinin kuolema on vaikuttanut minuun niin suuresti. En voi edes väittää olleeni hänen faninsa tai mitään. Koskaan minkään julkkiksen kuolema ei ole tuntunut lähellekään näin pahalta. Ensimmäisenä yönä uutisen kuultuani en meinannut voida edes nukkua.

Kaipa suurin syy järkytykseeni on karmea kuolintapa (mieleen tuli heti Tuulen viemän käsikirjoittajan vastaava kuolema). Nuori, terve ihminen joutuu täysin yhtäkkiä "freak accidentin" uhriksi. Niin turha ja epäreilu kuolema.

Anton Yelchin oli lapsena pääosassa Stephen Kingin kirjaan Pedon sydän perustuvassa elokuvassa Hearts in Atlantis. Ja hänen oli tarkoitus olla nimiroolissa Kingin kirjaan Mr. Mercedes perustuvassa tv-sarjassa.

Ajattelin jo etten pysty katsomaan uusinta Star Trek-elokuvaa ollenkaan, mutta kaipa se pitää yrittää.


Toinenkin näyttelijä on surettanut viime kuukausina. Labyrintti-elokuvien pääosanesittäjä Dylan O'Brien loukkaantui maaliskuussa vakavasti viimeisen Labyrintti-leffan kuvauksissa. Virallisesti loukkaantumisesta ei ole kerrottu juuri mitään. Kuvaavaa on ehkä se että CNN:n ensimmäinen uutinen onnettomuudesta väitti hänen kuolleen.

Kuvausten piti jatkua tauon jälkeen toukokuussa, mutta ei. Sen sijaan ilmoitettiin että elokuva myöhästyy vuodella. Alunperin ensi-illan piti olla alkuvuodesta 2017, mikä sekin tuntui liian kaukaiselta. Mutta nyt? Tammikuu 2018, jos silloinkaan.

Valmistuuko kolmas Labyrintti-elokuva koskaan? Korvataanko pääosanäyttelijä toisella? Kuinka pahasti Dylan on oikeasti loukkaantunut? Mielestäni kenties oudointa on se että loukkaantumisensa jälkeen hän ei ole päivittänyt esimerkiksi Twitteriään kertaakaan: Why has there been no post from Dylan or his Reps?

Ei kommentteja: