12. syyskuuta 2015

Kipeänä

Lauantaina 29.8. kävin äidin ja veljen kanssa katsomassa leffan Mission: Impossible - Rogue Nation. En tykännyt yhtään, ei ole mitään tarvetta nähdä uudelleen. Outoa sillä edellinen osa oli mielestäni kenties jopa sarjan paras.

Risteilyn jälkeen tässä huushollissa on oltu kipeitä. Luulin jo säästyväni Giggelin taudilta mutta viikon jälkeen se iski minuunkin. Yhtenä iltana nousi jopa kuume, yleensä minulla on flunssassa pelkkää alilämpöä. Enpä sitten mennyt viikonloppuna töihin. Tulipa huomattua sekin että minulla parhaiten kipeään kurkkuun auttavat Lidlin juuressipsit. Ei kuuma juoma tai suolavedellä kurlaus vaan... sipsit.


En käynyt työterveydessä sillä Mehiläisen nettiajanvarauksen mukaan en ole enää oikeutettu käymään edes työterveyshoitajan vastaanotolla. Ilmaiseksi pääsen vain terveystarkastukseen. Siksi olikin maanantaiaamuna "hauskaa" huomata sähköpostissa tieto siitä että minulla on avoin lähete. Verikokeisiin. Ja tajuta että terveystarkastus on taas tiedossa. Edellinen oli tasan kolme vuotta sitten. Lain mukaan terveystarkastuksen pitäisi olla viiden vuoden välein joten en tajua miksi tuo on jo nyt. Täysin turha juttu sillä en pääsisi mihinkään "eteenpäin" työterveydessä. Ja olevinaan pitäisi jaksaa käydä noissa verikokeissa jonain aamuna syömättä. Täysin turhaa sillä juuri keväällä ne kaikki kokeet otettiin terveyskeskuksessa. Voisi tosin otattaa samalla d-vitamiiniarvon, se on tällä hetkellä tarjouksessa Mehiläisessä.

En tajua kokopäivätyössä käyvien valitusta esimerkiksi sunnuntaikorvauksen pienenemisestä tai ensimmäisen sairauspäivän palkattomuudesta. Rikkaat paskiaiset. Mutta olenkin niin idiootti että en ole koskaan ymmärtänyt miksi tekemättömästä työstä pitäisi maksaa palkkaa.

Minun palkkani on pienentynyt jo noin 30%, ja kun sunnuntaikorvaus vähenee niin taas lähtee monta kymmentä prosenttia. Kohta on se tilanne että saan töistä huolimatta täyden työttömyyskorvauksen, kun palkat jäävät alle 300 euron suojaosuuden. Olis ehkä syytä valittaa ja ruveta lakkoon. Mutta ei se mitään, kyllä mamut tekis mun työt, they took our jobs!


Yhtenä iltana vaikutti siltä että netti hajosi. Siis kaapelimodeemi. Tapsan toimesta, se kun tykkää makoilla johtonurkassa. Olisi kyllä vituttanut joutua käymään (kipeänä) DNA:n kaupassa hakemassa uusi modeemi. Mutta rikki ei onneksi ollutkaan modeemi vaan jokin muuntaja. Meinasi loppua GTA Onlinen pelaaminen, kauhiaa...

Ei kommentteja: