4. marraskuuta 2014

Sairas keho

Olen sitä mieltä että tämä luulosairauteni on ainakin alunperin ollut endometrioosia, sillä mikä muu sairaus aiheuttaisi kuukautiskipuja keskelle rintakehää? Niin, paitsi tietysti se luulosairaus ja pääpipi. Mutta enää en tiedä mitä tämä on. Se on hyvinkin voinut matkan varrella muuttua joksikin muuksi, vieläkin pahemmaksi.

Olen yrittänyt pähkäillä mennäkö lääkärille gynelle vai terveyskeskukseen? Ja väliäkö sillä, kaikkialla naurettaisiin pihalle Jos valittaisin terveyskeskuksen omalääkärille kuukautiskipuja rintalastan alueella, niin hullunahan se pitäisi. Tuskin olisi koskaan edes kuullutkaan endosta.

Oirelista on aika kattava: kiristyksen tunne keskellä rintalastaa ja alempanakin, kivut vaihtelevasti ympäri vatsaonteloa, pahimmillaan hengitys- ja syömisvaikeudet, täyteyden tunne ylävatsalla (tuntuu että ruoka menisi alas hyvin hitaasti), alempana vatsalla jatkuva nälkä, kipu ja jopa oksetus jos edellisestä ruokailusta on kulunut parikaan tuntia, kamalat ilmavaivat, ylävatsalla koko ajan tunne että pitäisi röyhtäistä että olo helpottuisi, aina kun syön jotain niin vatsa/suolisto pitää hirveää meteliä, ja tietysti vatsan turvotus.

Pahin pelkoni on mahalaukun tähystys, ja näillä oireilla varmaan siihen joutuisin.

Ei kommentteja: