28. lokakuuta 2014

Ongoing struggle

Heinäkuu oli endometrioosin suhteen kamala, helle vain lisäsi kurjuutta. Sitten pari seuraavaa kuukautta olivat tosi helppoja, oli kipuja lähinnä vain risteilyn aikana. Nyt toissa sunnuntaina oli samanlaiset kamalat kivut kuin matkalla, kamala turvotus ja tuntui kuin koko vatsaontelo olisi tulehtunut. Lisäksi oli pari kertaa ihan outo tuntemus hengityksen suhteen, luulin jo että nyt se ilmarinta iskee.

Ja sitten viime viikosta alkaen on ollut sitä jo kerran aikaisemmin ollutta huolestuttavaa oiretta että en voi syödä niin paljon kuin normaalisti, kun ylävatsa ei tunnu ottavan ruokaa vastaan. Siinä kohti on kuin ähkyssä, kun taas alempana endo vaatii koko ajan lisää ruokaa. Oksettaa ja koskee nälän vuoksi vaikka olisi syönyt tunti sitten. Ja maha (suolet) pitää aina ihan hirveää meteliä. Hirvittää ajatella mitä tuhoja oletettu endo koko ajan tekee sisäelimilleni.

Suattaapa olla niin etten lähde halloweenina minnekään. En jaksa ja vaikka vain parin drinkin ottaminen ei tee endolleni hyvää. Harmittaisihan se tietysti kun uusi asukin on ostettuna.

Teinpä ekan kerran ruokaa kurpitsasta. Olin aina luullut että kurpitsassa on paljon hiilareita. No sehän vaihtelee paljon lajikkeittain, kun niitä on niin monia. Finelissä on vain 'kurpitsa', 2gr hiilareita per 100gr. Ostin Veljmiehestä kaiketi hokkaido-kurpitsan, siinä onkin hiilareita jo 9gr. Kauan kesti kurpitsan paloittelussa ja kuorimisessa (vihaan ruuanlaittoa), mutta uunissa haudutettu kurpitsa on hyvää. Harmi vaan että tuoreen kurpitsan saatavuus on aika hiton huono.

Rosolliakin oli kaupassa jo viime viikolla, vein hyllystä viimeisen rasian. Tästä se alkaa, rosollikausi nimittäin. Glögitkin on tietty jo kaupoissa.

Viime lauantaina käytiin leffassa katsomassa Labyrintti (miksi hitossa noita kirjoja ei ole vieläkään suomennettu?). Nälkäpeli+Cube+Kärpästen herra=Labyrintti. Leffan jälkeen mentiin syömään Bowldineriin, Cobb-salaatti oli ihan hyvää. Caipiroska maistui makealta, epäilin että siihen oli laitettu sokeria.

Voi sanoa että pikkuisen ärsyttää kun telkkarissa ei näy kanavat kunnolla jos netti on päällä. On pakko laittaa netti pois päältä jos haluaa katsoa telkkaria. Huoltomiehen käynti maksaisi 55€ jos vika onkin 'itsessä'.

Ja nyt viime päivinä ei ole toiminut edes PlayStation Store PS3:ssa. No enpä sitten osta sieltä mitään! Jos ei kerran minun business niille kelpaa. Olisin halunnut Walking Deadin toisen kauden. Ja kenties jotain Resident Eviliä.

(kuva on varastettu PS Storesta)

Ja sitten pari suht tuoretta unta. Ensimmäisessä unessa oltiin Siilinjärvellä kun venäläiset hyökkäsivät Suomeen. Yritettiin autolla pakoon mutta ryssät särkivät ikkunat. Myöhemmin oltiin mummon talossa, mutta venäläiset pääsivät sinnekin sisälle. Mummo ja muut ehtivät sängyn alle piiloon, minä en. Antauduin ryssille ja sanoin että tappakaa minut, en enää kestä elää pelossa.

Toisessa unessa Kosto-sarjan hahmot olivat kierroksella suklaatehtaassa. Onneksi siellä oli sokeritonta valkosuklaaata, sillä minä halusin sitä. Emilyllä ja Nolanilla oli salasuhde. Oon kai sitten katsonut liikaa Kostoa viime aikoina.


2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Tuosta PS Storen toiminnasta sen verran, että itse olen tehnyt ostokseni heidän nettikaupan kautta ja ei ole ollenkaan temppuillut. Samalla se käyttöliittymä on parempi, kun voi käyttää hiirtä ja näppäimistöä.

store.sonyentertainmentnetwork.com

Bella kirjoitti...

Kiitos, nyt on Walking Deadin toinen kausi hankittu.