23. lokakuuta 2014

Elokuvia: A Good Marriage, Horns, Gone Girl, Big Driver

Mitä tapahtuu kun pitkän avioliiton jälkeen vaimo saa selville miehensä kamalan salaisuuden? Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva elokuva A Good Marriage oli minulle hiukan pettymys. Ei siinä sinällään vikaa ollut, mutta... Naispääosan esittäjää on kehuttu paljon, mutta minua hänen tapansa näytellä häiritsi joissakin kohtauksissa.


Joe Hillin kirjaan perustuva elokuva Horns (Sarvet) sen sijaan viihdytti minua kunnolla ja sehän on tärkeintä. Eniten jäi tietysti harmittamaan kirjan erään kohtauksen poisjäänti (mekkomiehen talikkopuhe käärmeille), mutta onneksi käärmeitä oli silti tarpeeksi. Horns kertoo miehestä joka krapula-aamuna herää sarvet päässään. Sarvien vaikutuksesta ihmiset haluavat paljastaa hänelle synkimmät salaisuutensa. Tämähän onkin kätevää sillä päähenkilön pitää selvittää kuka tappoi hänen tyttöystävänsä vuotta aiemmin.


Gone Girl perustuu Gillian Flynnin menestysromaaniin Kiltti tyttö. Nainen katoaa hääpäivänään ja aviomies on ykkösepäilty. Hyvä leffa joka seurasi kirjan juonta tarkasti. Ja tärkeintähän elokuvassa oli tietysti kissa: Was anybody else rooting for the cat?


Katselin myös Kingin novelliin Gamma perustuvan elokuvan Mercy. Pääosassa on Walking Deadin pikkupoikaa Carlia esittävä Chandler Riggs. Ja mummoa esittää True Bloodin Sookien mummo! Luulin ensin katsovani väärää elokuvaa, niin paljon ylimääräistä novellista tehtävään leffaan oli tietysti pakosti lisätty. Tämä tekele ei ollut minun mieleeni, eihän edes alkuperäinen novelli kuulu suosikkeihini.

Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva tv-leffa Big Driver (traileri) kertoo naisesta joka kostaa raiskaajalleen. Pääosassa on Maria Bello, josta olen pitänyt Tehis-ajoista asti. Leffa on hyvä mutta tietysti ahdistava ja järkyttävä. Muutama yö elokuvan katsomisen jälkeen näin siitä untakin. Tämähän onkin se tarina jonka luettuani vilkuilin ulkona olkani yli.

Ei kommentteja: