28. lokakuuta 2012

Turku-Tukholma risteily Silja Europalla

Viikkoa ennen matkaa Giggeli sairastui, todennäköisesti enterorokkoon. Odotin koko ajan milloin tauti iskee minuunkin mutta eipä se iskenytkään. Eli ihme kyllä matka ei lopulta mennytkään pilalle.

Juna Kuopiosta Turkuun lähti sunnuntaina 14.10. klo 11.20. Mentiin taksilla juna-asemalle. Perillä Turussa oltiin viiden aikaan. Akateemisen kirjakaupan jälkeen bussilla nro 1 satamaan, oltiin terminaalissa enemmän kuin hyvissä ajoin.

Silja Europa lähti Turusta kohti Tukholmaa aikataulun mukaan klo 20.15. Jostain kumman syystä päästiin nousemaan laivaan todella myöhään. Meillä oli buffet-illallinen klo 20.15 ja siitähän saa myöhästyä korkeintaan 15 minuuttia tai menettää pöytävarauksen, eikä se jäänyt kiinni kuin muutamasta minuutista.

Tällä kertaa oltiin DeLuxe-hytissä, erikoisaamiainen oli ihan kiva. Seuraavaksi olisi haaveissa Helsinki-Tukholma risteily Silja Symphonylla tai Serenadella Commodore-hytissä, joka maksaa noin miljoonan.



Laiva saapui takaisin Turkuun maanantaina 15.10. klo 19.15. Olin varannut huoneen Turun Cumulus-hotellista, ja se oli kyllä jonkin sortin virhe. Hissillä pääsi vain neljänteen kerrokseen asti ja saatiin huone viidennestä. Aamupala oli todella surkea valikoimaltaan, jäi hitto nälkä. Ei ikinä yleensä jää nälkä minkään buffet-ruokailun jälkeen.

Tiistaina 16.10. käytiin Turun linnassa. Siellä kierrellessä jalkani kipeytyivät todella pahasti, ja siitä asti käveleminen oli yhtä tuskaa. Outoa, eivät nuo kengät ole koskaan aiemmin aiheuttaneet mitään suurempia ongelmia.



Juna kohti Kuopiota lähti Turusta klo 15.05. Otin junassa kengät pois jalasta ja kun Pieksämäellä tuli aika vaihtaa junaa niin eiväthän ne saappaat meinanneet mahtua enää takaisin jalkaan... 20.59 oltiin aikataulun mukaan takaisin Kuopiossa, tosin muutamia minuutteja myöhässä.

Töihinkin tietysti pyydettiin juuri matkan ajaksi. Sanoin että aloitan työt vasta torstaina. Olisin voinut aloittaa jo keskiviikkona mutta en halunnut. Tiesin etten jaksaisi enkä olisi jaksanutkaan. Maakin jatkaa aina keinumista matkan jälkeen..

Ei kommentteja: