7. tammikuuta 2010

Ongelmakissa Kali

Yleensä väitetään ettei kissan luonne muutu steriloinnin jälkeen. Kalin kohdalla muutos on ollut iso. Ennen leikkausta Kali oli aggressiivinen ja dominoi muita kissoja. Nyt se vain alistuu ja on muutenkin surkea pelkuri.

Kalin ruokahalu on kasvanut hirvittävästi. Entisestä sirosta minikissasta on tullut parissa kuukaudessa paljon pulleampi.

Suurin ongelma alusta asti on ollut se että Kali tykkää tehdä tarpeensa sänkyyni. Entisessä kodissaan sillä ei koskaan ollut tällaista tapaa. Ennen leikkausta sänkyyn pissimisen ajateltiin johtuvan vain reviiriin merkkauksesta. Ja menihän tässä parisen kuukautta leikkauksen jälkeen, ettei pissi eksynyt väärään paikkaan. Mutta viime viikolla niin taas kävi. Ja tässä välissä Kali ehti kerran paskoakin sänkyyni.

Suurin syyllinen Kalin ongelmakäytökseen lienee Tabitha. Leikkauksen jälkeen Kali pelkää Tabithaa todella paljon. Ennen Kali antoi turpaan Tapsalle ja Tapsa pakeni, mutta nyt on päinvastoin. Kali ei edes puolustaudu tai anna samalla mitalla takaisin, alistuu vain.

Suurin ongelma on se että Tabitha hyökkää Kalin kimppuun kun se tulee ulos hiekkalaatikosta. Tapsa ei tykkää siitä että muut kissat merkitsevät reviiriään. Aivan alusta asti se hyökkäsi myös Olivian kimppuun laatikolla käynnin jälkeen. Mutta Olivia on aina ollut henkisesti vahva kissa eikä ole välittänyt paskaakaan Tabithan hyökkäilyistä vaan pitää puolensa.

Kali-raukka pelkää hiekkalaatikolla käymistä. Se kokee muut paikat turvallisempina vaihtoehtoina. Nykyään siitä huomaa kun se etsii paikkaa mihin tehdä tarpeensa. Silloin täytyy vain viedä se hiekkalaatikolle. Monen monta kertaa. Ennen kuin se suostuu menemään laatikkoon. Tärkeintä on estää Tabithan hyökkäysyritykset. Kalin täytyisi vähitellen oppia ettei laatikolla käynti tarkoita Tabithan hyökkäystä.



Todella masentava ja ahdistava dokkari Kissanaisia.

2 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Pitää tähän väliin kysäistä, että onhan teillä useampi kuin yksi pissiboksi? Jos on vain yksi niin silloin ei jää vaihtoehtoja jos on despoottikaveri...

Meillä Suvi alkoi leikkauksen jälkeen "pedata" tai miksi sitä nyt kutsuisi, siis vellata tassuillaan pehmeitä pintoja - se ei ikinä tehnyt tätä ennen sterilointia. Pistää miettimään, vaikka se nyt kuinka on naaraskissan kohdalla parempi valinta, että mitäköhän muuta sterilointi kissan käytöksessä sekoittaa.

Bella kirjoitti...

Kaksi laatikkoa on tällä hetkellä, Kali tosin käyttää niistä vain toista kun ei osaa kulkea ovesta. Kolmas loota saadaan tällä viikolla. Viime päivät ovat taas olleet ongelmattomia...

Olivia on "leiponut" tassuillaan pennusta asti. Olen aina ajatellut sen olevan äidin ikävää.