26. tammikuuta 2010

Huolta Tabithasta

Enpä juurikaan nukkunut viime yönä. Lueskelin eilen illalla kissojen astmasta ja tajusin ensimmäisen kerran että Tabithalla voi hyvinkin olla astma. Jo kauan sillä on ollut yskimistä, mutta viime aikoina kohtauksia on useammin ja ne kestävät pidempään. Katsoin videon kissan astmakohtauksesta, ja Tabithan kohtaukset ovat täysin samanlaisia. Sunnuntaina sillä oli kaksi kohtausta, toisen jälkeen se oksensi karvoja.

Saahan sitä vielä toivoa että jatkuva yskiminen johtuisi jostain muusta kuin astmasta mutta en oikein voi enää uskoa siihen. Pahentavia tekijöitä ovat tietysti pakkaset, huono sisäilma, pöly... Muutenhan Tabitha voi ihan normaalisti, riehuu ja syö eikä ole väsynyt. Eikä tule hengenahdistusta rasituksesta. Olivia on aina ihmeissään ja käy nuolemassakin Tapsaa kun se yskii.


Kun viimein nukahdin viime yönä näin kamalan painajaisen maailmanlopusta. Kuu oli törmäämässä maahan. Tekstitv:llä oli monta kertaa sama uutinen: "Nyt me kuollaan kaikki". Aikaa törmäykseen oli enää vain sekunteja, korkeintaan minuutteja. Aivan hirveä tunne. Onneksi heräsin nopeasti, taisin tajuta että tämähän ei voi totta olla.

Sunnuntaista olisi voinut muodostua ihan erilainen päivä. Äitini olisi voinut kuolla. Oli vajonnut jäihin. Uveavantoon. Onneksi vain polveen asti ja päässyt pois. Sillä kohdalla on vettä 10-15 metriä. Äidin sisko oli säikähtänyt hirveästi. Äiti sanoi ettei mene enää ikinä jäälle.

Enpä tajua mitä oikein olen bilettäessä tehnyt kun molempien polvien sisäsyrjissä on kipeät punaiset läiskät. Aika outoa satuttaa itsensä tuommoisesta kohdasta.

Sain eilen Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä aiheettoman maksukehotuksen. Olin tietysti maksanut sen laskun jo joulukuussa. Laitoin sähköpostia kuitin kera ja myönsivät että kehotus on aiheeton.

Kevyttuotteiden suosio hiipuu - nyt halutaan rasvaista kermaa ja voita

Ei kommentteja: