8. lokakuuta 2005

Suosikkikuvani tällä hetkellä. Kuopiolaisen sisustusliikkeen ikkunassa on jo jonkin aikaa ollut joku tilanjakaja tms. jossa on tuo kuva. Tällä viikolla huomasin että heillä on myynnissä myöskin taulu jossa on tuo kuva. Vähänkö semmoinen olis ihqu! En kehtaa mennä liikkeeseen edes kysymään paljonko se taulu maksaisi. Kyllä minulla varmaankin olisi siihen varaa mutta pitäähän ihmisen nyt pihi olla.

Onnistuin löytämään tämän kuvan netistä pari tuntia sitten (tältä sivulta), mutta hiukan siihen meni aikaa... Marilyn on niin mielenkiintoinen, kaunis ja traaginen hahmo. Kiinnostuin hänestä kun teimme kaverin kanssa yläasteella 40-sivuisen tutkielman Marilynistä. Silloin tuli luettua Norma Jean Bakerin elämästä aika tavalla. Ah, muistan ne talviset iltapäivät kun kävimme koulun jälkeen ostamassa kaupasta sämpylää ja jäätelöä, ja menimme kirjastoon lukemaan Marilyn-kirjoja. Aikataulumme hiukan petti ja saimme tutkielman valmiiksi monta viikkoa deadlinen jälkeen. D'oh. Haukkasimme liian ison palan halutessamme sisällyttää ihan liikaa tietoa tutkielmaamme. Ai niin, ja ne jäätelöt söimme ulkona. Talvipakkasella. Eksoottista.

Silloin luin paljon juttuja Marilynin kuolemasta ja olin vakuuttunut siitä että hänet murhattiin. Niin moni fakta oli virallista selitystä eli itsemurhaa vastaan. Nykyään ajattelen että Marilynin kuolema oli valitettava onnettomuus, hän otti vahingossa liikaa lääkkeitä. Hän käytti niitä muutenkin ihan liikaa, oli koukussa...

Sekä Marilynin äiti että isoäiti olivat mieleltään sairaita, ja Marilyn pelkäsi koko elämänsä oman mielenterveytensä puolesta. Marilyn meni naimisiin ensimmäisen kerran 16-vuotiaana, ja oli elämänsä aikana naimisissa yhteensä kolme kertaa. Marilyn oli kuollessaan 36-vuotias.

Yksi Marilynin elämän suurimmista tragedioista oli se ettei hän koskaan saanut tietää kuka hänen isänsä oli. Joskus hän kai toivoi että isä olisi ollut näyttelijä Clark Cable. Sopeutumattomat jäi sekä Marilynin että Cablen viimeiseksi valmistuneeksi elokuvaksi.

En ole nähnyt Marilynin elokuvista montaakaan. Suosikkini on Some like it hot, se on yksi kaikkien aikojen parhaista komedioista. Varsinkin sen loppu jaksaa naurattaa aina.

Tekstiä lisätty 9.10.05 klo 11.08


Ei kommentteja: