17. maaliskuuta 2004

Code Veronica

Pelasin sitten eilen ensimmäisen kerran Code Veronicaa. Alkureaktiot olivat kyllä aika hämmentyneet ja jopa pettyneet. Pelin grafiikat näyttivät todella vanhoilta. Kyllähän minä tiesin mitä on tulossa, mutta olen sitten ilmeisesti tottunut viime aikoina liian hyvään. Zeron ja Remaken grafiikat olivat niin mahtavat, että nyt tämän vanhan CV:n kuvamaailma vain oli pettymys.

Clairenkaan liikkeet eivät olleet sulavia, hän vaikutti puupökkelöltä. Alkuvideo ei ollut sellainen kuin luulin/muistin, Clairen ilmeet olivat outoja ja jopa naurettavia. Aluksi pelissä ärsytti kuitenkin kaikkein eniten askelten äänet. Ne olivat aivan liian kovat ja epäluonnolliset.

Onneksi jo toisella pelikerralla CV vaikuttikin jo sitten paljon paremmalta peliltä. Vanhat grafiikat eivät enää häirinneet yhtään, eikä askelten äänetkään, koska pelistä oli äänet pois (kuuntelin samalla musiikkia, hyi minua. Tällä hetkellä eniten rokkaa 70-luvun discomusa ja Bee Gees).

Tiedän että lupasin olla käyttämättä läpipeluuohjetta, mutta eihän siitä mitään tullut. Tietenkään. Olen jo kaksi kertaa ollut jumissa, en ole tiennyt minne pitää mennä tai mitä tehdä seuraavaksi. Oli siis pakko turvautua ohjeeseen, ja tulostinkin sitten sen suosiolla. Kumma juttu muuten, en ole vielä törmännyt yhteenkään tavaralootaan. Häiritsevää! Enkä ole vielä edes vaivautunut tallentamaan kertaakaan.

Aluksi luulin muuten, ettei pelissä ole edes automaattitähtäystä. Häiritsee se, että Claire ei ammu sarjatulta vaan koko ajan pitää painaa tulitusnappia uudestaan. Claire on vaikuttanut pelissä avuttomalta pikkutytöltä, joka huokailee kauhuissaan sen sijaan että pötkisi karkuun tai ampuisi zombien päät pois. Ainoa asennetta osoittava kohtaus on toistaiseksi ollut se, kun Claire tapasi Steven: "Shut up! Make one wrong move and I'll shoot!"

Janne Ahonen oli kuulemma juhlinut ainakin kaksi päivää maailmancupin voittoaan. Hyvä Janne! :D Juhlat oli kuitenkin pakko lopettaa turhan lyhyeen, sillä lauantaina kisaillaan Puijolla suomenmestaruuksista. Pitäisiköhän mennä paikan päälle katsomaan? Paikalle kun on vapaa pääsy... En jaksanut viime viikolla lähteä edes maailmancupia katsomaan, olin niin poikki. Lauantaina on Puijolla myös yhdistetyn SM. Onkohan Hannu Manninen mukana? Siinä sitten on söpö poika. Ja luonteeltaankin ihanan ujo ja vaatimaton. Toinen suomalainen maailmancupin voittaja tällä kaudella! Toivottavasti Hannun hyppykunto kestää myös arvokisavuonna.

Ei kommentteja: