8. lokakuuta 2024

Elokuva: Salem's Lot (2024)

Stephen Kingin kirjaan Painajainen perustuva elokuva Salem's Lot julkaistiin viimein Maxissa. Sen oli alunperin tarkoitus tulla jo vuonna 2022, ja ihan elokuvateattereihin. Joten julkaisun myöhästyminen ei ole koskaan mikään hyvä merkki?

 


 

Salem's Lot kertoo siitä kun pikkukaupungissa paska osuu tuulettimeen. En tiedä onko tämä kovinkaan iso juonipaljastus, mutta kyse on vampyyreistä. Tarinassa lapsille tapahtuu pahoja asioita, joten jos et kestä sitä tätä elokuvaa ei kannata katsoa. Itsehän en arvosta sitä että Kingin kirjoissa pääosassa on aina kirjailija, niin tässäkin.

 

Olin yllättynyt siitä että tämä uusi Salem's Lot sijoittuu 1970-luvulle (kuten alkuperäinen kirjakin), eikä sitä ole siirretty nykyaikaan, kuten trendinä tuntuu olevan.

 

Tämä elokuva on käsittääkseni saanut huonoja arvosteluita, mutta minä tykkäsin siitä. 70-luku oli toteutettu hienosti. Asiat etenevät nopeasti, joidenkin mielestä liiankin nopeasti. Tyhjäkäyntiä ei todellakaan ole. Aikaisemminhan Painajaisesta on tehty vain minisarjoja, jotka ehkä sopivatkin pituudeltaan tälle tarinalle paremmin.

 



Siitä ei edes ole kovin montaa vuotta kun luin Painajaisen uudelleen, joten minun kai pitäisi osata kertoa miten uskollinen tämä leffa on alkuperäisteokselle. Mutta en voi väittää että kirjan yksityiskohdat olisivat minulla hyvin muistissa.


Tämän elokuvan katsomisen jälkeen tekisi mieli vaihtaa kaulaketjun riipus ristiin...

Ei kommentteja: