10. syyskuuta 2024

Kesä ja Ketoinen on mennyttä

Kylläpä elämä potkiikin päähän. Ketoinen meni konkurssiin. En hitto jaksa tai halua ruveta tekemään taas omia leipiäni, ne tulisivat kalliimmaksikin kuin Ketoisen leivät. Ja pitäisi olevinaan syödäkin jotain kun paino on tippunut jo 47 kiloon. Ei vaan ole varaa syödä niin paljon kuin olisi tarpeen. Tuntuu siltä että voisin vaihteeksi taas vähän romahtaa. Oikeasti on kyyneleet valuneet tuon(kin) takia.

 


Säikäyttipä tosissaan kun kävin helteellä lenkillä, ja kotiin tullessa silmissä meinasi sumeta. Oli pakko levätä ennen kuin uskalsin mennä suihkuun. Oli tarkoitus ottaa juomaa mukaan ulos, mutta vyölaukku olikin muuttunut minimiasetuksillaankin liian isoksi minulle ja tippui päältä.


Koska Maxia jatkettiin vielä lisäkuukaudella olen katsellut sieltä Teho-osaston suosikkijaksojani. Ensimmäisenä ensimmäisen kauden Love's Labor Lost, joka oli aikoinaan ensimmäinen jakso jonka Tehiksestä näin, ja jäin heti koukkuun. Osasin hyvin valita aloitushetken, sillä kyseinen jakso on voittanut palkintoja ja päässyt monille "kaikkien aikojen parhaat tv-jaksot"-listoille.


Rupesin sitten miettimään että kun nykyään on muotia tehdä paskoja jatkoja lopetettuihin sarjoihin, niin eikö Tehikseen? No sitten paljastui että jatkoa tosiaan oli yritetty, mutta sarjan luojan perikunta esti sen. No sepä ei paskapäitä lannistanut, vaan päättivät tehdä kokonaan "uuden" sairalaasarjan nimeltä The Pitt, joka alkaa Maxilla ensi vuonna. Michael Crichtonin leski on haastanut tekijät oikeuteen, ja mielestäni syystäkin...


Luin kesän aikana paljon kirjoja, koska Helmetin e-kirjasto lopetetaan kesän jälkeen. Tai niin ne alunperin väittivät. Nyt olikin aika muuttunut loppusyksyyn. Kiitti kun kerrotte asiasta tarkasti! Aina kun sain yhden kirjan luettua lainasin uuden lukulistaltani. Sellaisen joka on heti lainattavissa, koska Helmetissä ei enää voi varata kirjoja. Tein suuren työn kun Kuopion e-kirjaston lopettaessa yritin siirtää lukulistani kirjoja Helmetin lukulistalle. Eipä niistä ollut Helmetissä kuin osa. Ja nyt siis menetän senkin lukulistan. Kohta en enää tiedä mitä kirjoja lukea. Eikä sillä ole väliäkään kun sitten käytössäni ei enää ole nettikirjastoa ollenkaan.

 


 

Siitä on jo pitkä aika kun aloin tapella Youtuben kanssa, kun se aina näytti videota maksimissaan pari minuuttia ja rupesi sitten bufferoimaan ja oli pakko ladata video uudestaan. Ja uudestaan. Ärsyttävää. Luulin todella että vika on Youtubessa. Mutta kun kokeilin videoiden katselua Chromella niin toimikin normaalisti. Eli vika olikin Firefoxissa. Edes evästeiden poisto ei auttanut. Ja nyt sitten Chromen kanssa on se ongelma että Youtuben livestriimi ei etene jos sitä välilehteä ei ole katsomassa. Eli jos palaa katsomaan ja luulee olevansa ajan tasalla niin paskat on. Firefoxilla ei ollut tuota ongelmaa. Eli suo siellä ja vetelä täällä ja Youtube ei toimi kunnolla missään!

Ei kommentteja: