31. lokakuuta 2023

"Käsityksesi hauskanpidosta ajaa minut itsemurhaan"

- Homer Simpson (Margelle)

 

Eli suuri Halloween 2023-postaus.

 

Olen ostanut ja valmistanut kurpitsaa vain kerran elämässäni, vuosia sitten, ja siitä jäi ikuiset traumat. Minulla oli silloin ilmeisesti jonkinlainen suolitukos, ja jouduin heittämään uunikurpitsat roskiin koska en pystynyt syömään mitään ruokaa lähes ollenkaan. 

 

Nyt uskaltauduin ostamaan kurpitsaa toisen kerran. Käsi kipeytyi heti hokkaidokurpitsaa kuoriessa ja paloitellessa, liian rankkaa hommaa minulle. Ja kaiken sen taistelun jälkeen kilon kurpitsasta jäi jäljelle syötäväksi kelpaavaa osaa aika pieni prosenttiosuus. Yritin löytää netistä ohjetta siihen miten kauan kurpitsaa pitää paistaa uunissa. Tietysti joka paikassa oli eri lämpötila ja paistoaika. Lopulta valitsin laiskan tien ja pidin kurpitsaa uunissa saman aikaa kuin mureketta, puolisen tuntia. Tosi pehmeäksi meni, kurpitsa siis.




Koska en tietysti aio poistua kotoa mihinkään ajattelin pukeutua ensimmäiseen "halloween"-mekkoon jonka aikoinaan ostin. Se on lähinnä yöpuvun näköinen, siinä on spagettiolkaimet ja hämähäkinseitti-kuvio. Onnistuin jopa löytämään arkistojen kätköistä mekosta huonolaatuisen kuvan jota vähän kirkastin. Mulla ei siis ole tuota röyhelö-boleroa. Kylmähän mulle tulee, vaikka paritan mekon tietysti pinkkien Heat Holders-polvisukkien kanssa. Pitääkö kruunata komeus pyjamatakilla?



Oli muuten vaikeaa löytää tuo mekko. Ensin en löytänyt ja ajattelin jo että en kai ole luopunut siitä muuton yhteydessä. Sitten rupesin miettimään että eikös minulla pitäisi olla muovipussi jossa on esim. halloween-peruukkejani. Löysin pussin vaatekaapista jostain takaa ja kävin sen sisällön kokonaan läpi... ja sen jälkeen löysin mekon pussin vierestä.


Kun mietin mitä katsoisin halloweenin kunniaksi mietin ensin Stephen Kingin Langolieereja dvd:ltä. Veli sattui mainitsemaan sen kun kävi täällä kesällä, ja onhan siitä pitkä aika kun olen sen katsonut. Se on tosi ahdistava minisarja.


Sitten kävin läpi Disney plussan valikoimaa, eihän siellä edes ole kauhuelokuville omaa kategoriaa. Mutta on siellä dokkari Maailman kuolettavimmat käärmeet, mikä muka voisi olla kauheampaa? Mutta tajusin sitten etten kestäisi katsella kun käärmeet tappavat ja syövät viattomia eläimiä.


Mutta sitten Disneyhin ilmestyi tuore Stephen Kingin novelliin perustuva elokuva The Boogeyman. Luin sen novellin uudestaan kesällä. Olin kuullut että leffa on paska ja kertoo ihan eri tarinan. Novellissa mies kertoo psykiatrille tarinansa, sen kuinka mörkö tappoi hänen lapsensa. Elokuva puolestaan keskittyy tuon psykiatrin perheeseen.


Netflixiin puolestaan ilmestyi Bram Stokerin Dracula. Näin sen aikoinaan leffateatterissa vaikka olin liian nuori ikärajaan nähden. Liian rajua menoa minulle, silloin ja nyt?

 

Olen katsellut viime aikoina 24:n kolmatta kautta. Siinähän terroristit uhkaavat vapauttaa tappajaviruksen. Tuo kausi on loppuaan kohti tosi synkkä.




Halloweenin kunniaksi pitää tietysti pelata Fridaytä. Ensin ajattelin pelata tietysti vain halloween-asuisilla hahmoilla. Mutta sitten päätin toteuttaa jutun true horror of halloween eli pelata vain Lachappana. Elikkäs kyseisellä hahmolla on vaikeinta pelata kyseistä peliä koska sillä on vähiten staminaa. (Tuota true horroria voisi vielä jalostaa ottamalla perkit pois, valitsemalla pelkkää Pinehurstia ja olemalla ready vaikka lobby ei olisi täysi. Ja... pelaamalla Jasonina)


 

Mutta tuo voi jäädä haaveeksi koska heräsin sunnuntaiaamuna kurkkukivun kanssa. Eilen vielä idioottina jumppasin, ja tänä aamuna herätessä oli kipeämpi olo. Kuumetta ei ainakaan vielä ole, aamulämpö oli ruhtinaallliset 35,5.

Ei kommentteja: