27. syyskuuta 2023

Raudanpuutetta

Viikko työtuomion jälkeen iski kivut pitkästä aikaa. Olinkin saanut olla kuukausien ajan hyvin vähäkipuinen. Kivut alkoi oudosti ja ikävästi sisäisellä kutinalla, ja sitä on ollut myöhemminkin.

 

Tein viimein ferritiinitestin jonka ostin jo kuukausia sitten. Tuo kotitestihän kertoo vain sen onko ferritiini yli vai alle 30. Testitulokseni oli alle 30, olisin ollut yllättynyt jos olisi ollut yli sen. Testin teossa vaikeinta oli saada verta putkeen, vaikka siis verta tuli paljon. Eiköhän minulla ole ollut raudanpuutetta jo vuosikymmeniä, ainakin vuodesta 2005 asti jolloin vuodin epänormaalin paljon ja rupesi jo pyörryttämään. Harmi vaan että lisäraudan syöminen pahentaa endoa.

 Täällähän kävi jokin aika sitten porukkaa. Ensin kävi tyyppi tutkimassa parvekkeen kuntoa. Se oli ikävää koska parveke piti tyhjentää. Siellähän on kaksi isoa kissojen raapimapuuta, aurinkotuoli, kaksi tuolia ja pöytä ja matto. Tuo tyyppi ei montaa sekuntia viipynyt, otti pari kuvaa. Ihmeellisintä oli että otti kengät pois jalastaan.

 

Sitten pitikin parin tyypin tulla käymään koska verkkovirtaisen palovaroittimen varapatteri piti vaihtaa ja olohuoneen ikkunan yläpuolella olevan ilmanvaihtojutun suodatin vaihtaa. Siinä oli ikävää se että ikkunan edusta piti tyhjentää ja siinähän on etätöitä tekevän mieheni tietokonepöytä. 


Sain elämäni ensimmäisen haastattelupyynnön, liittyen Kauniit ja rohkeat-blogiini ja Facebook-sivuuni. Kieltäydyin kunniasta ja ehdotin tilalle henkilöä joka on todellinen Kauniit ja rohkeat-fani toisin kuin minä. En ole katsonut tuota sarjaa moneen vuoteen. Rupesinkin miettimään minkä juttujen tosifani voisin sanoa olevani. Aika vaikeaa keksiä mitään. Ehkä F13? Teininä F1 ois varmaan täyttänyt kriteerit. Ja toki silloin ysärin alussa kun Kaunarit-huuma oli kuumimmillaan Suomessa minäkin olin H-talossa kirkumassa kun näyttelijä Teri Ann Linn vieraili Kuopiossa. Vieläkin on valokuvat tallella.

 


Aion omistaa lokakuun Fridayn pelaamiselle, koska Halloween-kuukausi ja jopa perjantai 13. päivä JA 5.10. on viisivuotishääpäiväni kyseisen pelin kanssa. Pitäisi vaan päättää mitä tekisi eli kenenä pelaisi tuon päivän kunniaksi. Ensimmäinen hahmo jolla pelasin oli AJ, jota vihaan nykyään...

 Marraskuussa olisi sitten NaNoWriMo-hengessä tarkoitus "viimeistellä" esikoisromaaniani. Viime aikoina olen ollut uusimman kirjoitusprojektini kimpussa, siinä on koossa jo 64 000 sanaa. Ja valitettavasti sain taas uuden kirjaidean...

 Viinanostopäiväni ovat ohi. Ei sillä että minulla olisi jatkossa edes varaa viinaan. Tai henkkareihin. Kun kävin Alkossa kesäkuussa en edes tiennyt kelpaisiko henkkariksi vanhentunut passi. Onneksi siis ei kysytty henkkareita.

 

Viimein uutisoitiin kansallisesta e-kirjastosta, tulossa "ensi vuoden alkukuukausina". Mutta aluksi on käytössä mobiilisovellus, eli ilman älypuhelintako ei pääse lainaamaan kirjoja? Buu.

Ei kommentteja: