4. marraskuuta 2013

Stephen King: Doctor Sleep

Siitä on lähes 20 vuotta kun luin viimeksi Hohdon. Vaikka silloin nuorena luin sen monta kertaa se ei siis todellakaan ole minulla tuoreessa muistissa. Doctor Sleep on Hohdon jatko-osa, jota monet ovat kuulemma odottaneet. Itse en kyllä ole kokenut mitään tarvetta jatkolle. Miksi klassikoihin pitäisi kajota?

Doctor Sleep ei mene suosikkilistalleni Kingin kirjoissa. Ei se huonokaan ole, mutta ei vain inspiroinut minua mitenkään. En tykännyt siitä että Hohdon todellisuudessa on olemassa jotain niin epäinhimillistä kuin True Knot, jotka ovat "hohto"lapsia tappavia olentoja. Ihan niin kuin en tykkää siitäkään että Mustan tikarin veljeskunta-universumissa on olemassa kaikki se paska mitä on Langenneet enkelit-sarjassa. Liika on liikaa, kun kyseessä on suspension of disbelief.

Se ihmetytti miksi Doctor Sleepin kannessa on kissa. Noh, kissa on yksi kirjan päähahmoista. Voisi jopa sanoa että jonkun mielestä Doctor Sleep on se kissa eikä Danny Torrance. Kirjassa mainitaan itseäni kiinnostavana asiana myös kauhukohtaukset.

Ei kommentteja: