6. heinäkuuta 2022

Koronassa

Juhannuksen molemmin puolin oli kahden viikon "kesäloma". Ajattelin leikilläni että kyllähän sen aikana ehtisi koronan sairastaa. Ja niinhän siinä sitten kävi...


Kerkesin jo valittaa miesflunssasta mutta hymy hyytyi minullakin kun puolison kuumemittari näytti juhannusaattona 38,5. Kolmantena oirepäivänä koronan kotitesti oli negatiivinen. Vasta kuudentena päivänä testi oli positiivinen. 

 

Olin jo toivonut etten saisi enempää oireita mutta juhannussunnuntain iltana minulle nousi kuume. Ja alkoivat kamalat kivut lonkassa/ympäri lantiota. En voinut edes kumartua rasvaamaan jalkojani suihkun jälkeen. Ja tuona ensimmäisenä yönä en voinut nukkua ollenkaan kun sydän hakkasi niin lujaa. Kuumetta ei ollut montaa päivää mutta heikotusta ja oksetusta kyllä, varmasti ainakin osittain liian vähäisen syömisen takia.


Mistä se koronatartunta sitten tuli? Emme edes tiedä kumpi meistä sen tähän talouteen toi. Periaatteessa minulla alkoi ensimmäiset oireet eli kurkun karheus aikaisemmin. Ja minä olen voinut saada tartunnan vain kerrostalon hissistä/rappukäytävästä.

 

Saapa nähdä mitä kivaa tästä "lievästä" koronatartunnasta lopulta seuraa. Sydänlihastulehdus? Veritulppa? Infarkti? Alzheimer? Syöpä?



Pelottaa sekin että saan heti toisen tartunnan. Korona kun tuhoaa immuniteettia eikä omikron anna suojaa edes itseään vastaan. Kun koronan saa kerran on alttiimpi saamaan sen uudestaan. Ja kaikki muutkin taudit. Jos ei ennen ensimmäistä koronatartuntaa kuulunut riskiryhmään niin sen jälkeen kyllä kuuluu. Korona on kuin ilman välityksellä leviävä hiv.

 

Synttäritkin jäi juhlistamatta. En edes tilannut ruokaa Woltista koska ei ole ollut ruokahalua ja vatsa on ollut muutenkin ikävä ja outo.

 



Ja töihinkin pitäisi muka jossain vaiheessa mennä. Jalat on olleet pahimmillaan tosi kipeät liikunnan puutteen takia. Lievän koronan jälkeen pitäisi olla vähintään 7 oireetonta päivää ennen kuin saa harrastaa edes vähäistä liikuntaa, kuten venyttelyä.

 


 

Mitä jos pökrään tai oksennan töissä? No se on ainakin varmaa että jos saan toisen koronatartunnan otan samantien lopputilin.

Ei kommentteja: