15. elokuuta 2013

Totuus hiilihydraateista

Ann Fernholmin kirja: Totuus hiilihydraateista - Mitä jokaisen karppaajan tulisi tietää

Mielestäni parempi nimi kirjalle olisi Mitä jokaisen karppauksen vastustajan tulisi tietää. Sillä karppaajillehan nämä jutut ovat jo selviä. Ja kirjan alkuperäinen ruotsinkielinen nimi on tietysti jotain ihan muuta: Makeampi veri - sokerin terveysvaikutukset No jotain tuohon suuntaan.

Jälleen yksi kirja jonka jokaisen lihavan ja/tai sairaan pitäisi lukea. Mutta ihmisethän haluavat mieluummin jatkaa vanhaa tuttua turvallista sairastamista kuin kokeilla erilaista ruokavaliota pari viikkoa. Kirjassa kerrotaan sokerin roolista esimerkiksi näissä sairauksissa: dementia, harmaakaihi, reuma, fibromyalgia, melanooma, likinäköisyys. Lue ite kirjasta lissee jos muka kiinnostaa.

Luin kirjasta ensimmäisenä syöpää käsittelevän osion, olenhan syöpäfoobikko. Korkeampi verensokeri suurentaa syövän riskiä ja huonontaa syöpäpotilaan ennustetta. Syöpäkasvainhan käyttää energianaan sokeria. Tosin aika masentava oli se tieto että maksa tuottaa tarpeeksi sokeria syövän tarpeisiin.


Usein mielipiteemme on muodostettu ennalta emmekä jaksa nähdä vaivaa uuden omaksumiseksi. Ei tunnu hyvältä kuulla, että omat tietomme ovatkin vääriä.

Nelinkertainen yhtälö on sokeroinut meidät: enemmän sokereita, yhä nopeammin imeytyviä hiilihydraatteja, vähemmän rasvaa ja vähemmän liikuntaa.

Olemme sokeroimassa itsemme kuoliaiksi.

Tyydyttyneet rasvat ovat paljon terveellisempiä kuin nopeasti liukenevat hiilihydraatit kuten valkoiset jauhot, leivonnaiset ja karamellit. Voi patongin päällä on terveellisempää kuin itse leipä.

Vaihtaessaan 5% energiansaannistaan tyydyttyneistä rasvoista nopeisiin hiilihydraatteihin ihminen lisää riskiään sairastua sydäninfarktiin 33%:lla!

Insuliinin tuotanto lopettaa kehon rasvanpolton. Ei siis ihmekään että hiilihydraatteja syömällä on niin vaikeaa laihtua.


Veren sokeritasot liitoksissa dementiariskiin terveilläkin

Ei kommentteja: