31. toukokuuta 2010

Tapsan paniikkikohtaus

Tapsukka sai parisen viikkoa sitten todellisen paniikkikohtauksen kun Giggeli muutti luokseni. Tapsa ei siedä mitään rutiinista poikkeavaa mutta olin olettanut sen vain menevän piiloon turvapaikkaansa kuten tavallista.

Tällä kertaa kuitenkin Tapsa yritti paniikissa päästä pois asunnosta. Lopulta Tapsa vietti monta tuntia katonrajassa tuuletusikkunan päällä. Sen sydän tykytti tietysti miljoonaa, ja nenä ja hengitys tuntuivat todella kuumilta.

Tapsalla riitti työsarkaa kaikkien uusien ja vanhojen tavaroiden haistelemisessa. Vielä seuraavanakin päivänä se juoksi piiloon aina kun kuuli minkä tahansa äänen.

Luin jostain että kissalle voi antaa rauhoittavaa lääkettä ennen stressaavaa tapahtumaa. Sellaisen tarpeessa Tapsa todellakin olisi kun isompaan asuntoon muutetaan.

Kuva by Giggeli.

2 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Apteekista tai eläinkaupasta voi ostaa Feliway-diffuusorin, joka erittää ilmaan luontaisia feromoneja, joiden olisi tarkoitus rauhoittaa kissaa. Turkasen kalliita Suomesta ostettuina, mutta niitä kannattaa kyllä harkita, jotta muutto menisi rennommin...

Rauhoittavat täytyy sitten pyytää ell-reseptillä, valiumia niillekin käsittääkseni syötetään.

Bella kirjoitti...

Feliwaytä on kokeiltu, en huomannut mitään muutosta kissojen käytöksessä.